Рейтинг на най-добрите помпи за гърди

Всяка нова майка отделя много време и енергия, за да нахрани новороденото си дете. Има твърде много кърма и следователно, освен да хранете бебето директно от гърдата, се изисква да го изразявате отделно. Тъй като е напълно неудобно да направите това ръчно, можете да използвате специално устройство - помпа за гърди. Именно този инструмент улеснява значително живота на майката и спестява време. Нашите експерти са съставили рейтинг на най-добрите помпи за гърди, който включва популярни модели, които имат много предимства и минимум недостатъци. Освен това в тази статия ще помогнем на читателите да разберат какво да търсят при покупка и на кой производител да дадат предпочитание.

Какво да търсите при избора на помпа за гърди

Изборът на правилната помпа за гърди не е лесна задача. Това отнема много купувачи дълго време, за да се направи това, но ако погледнете критериите от нашите експерти, ще мине по-бързо. Така че, когато купувате, трябва да обърнете внимание на следните точки:

 • Принцип на работа... В модерно време гърдите помпи са ръчни (механични) и електрически (захранвани от мрежата). Първите са по-евтини, но изискват по-дълга процедура за експресиране на мляко, вторите правят всичко бързо, но и съответно струват.
 • Режими на работа... Те могат да бъдат от 1 до 4. Като допълнение понякога е възможно да се промени скоростта на потока. Колкото повече режими, толкова повече пари трябва да платите за продукта.
 • Производствен материал... Капаците на помпата за гърди са изработени от пластмаса, латекс и силикон. Третата опция се счита за най-популярната и удобна.
 • оборудване... Някои производители добавят зърна, приставки за майки, бутилки за хранене, контейнери за съхранение на мляко и други артикули в комплект за помпа за кърма.
 • Отзиви... Мнението на собствениците е важно и при избора на помпа за гърди, тъй като истинските хора точно ще посочат всички предимства и недостатъци. В нашия рейтинг тези моменти просто присъстват.

Най-добрите производители на помпи за гърди

В допълнение към основните критерии за избор на помпа за гърди, трябва да обърнете внимание на нейния производител. Днес много марки се занимават с пускането на такива продукти, въпреки основната им дейност. Поради това купувачите често се губят при избора на продукт и се опитват да разберат коя компания е най-добрата за закупуване на помпа за кърма. Нашите редактори препоръчват да се даде предпочитание на продукти от известни производители. И така, днес такива марки са широко разпространени:

 1. Philips AVENT... Безспорният лидер на пазара, с който всеки потребител ще се съгласи, продава както механични, така и електрически помпи за кърма. Отличителна черта на продуктите на този производител е възможността да задоволяват всякакви нужди на клиентите - той доставя своите продукти с помпено регулатор, система за съхранение на течности, автономна работа и други възможности.
 2. Medela... Швейцарската марка предлага на своите клиенти широка гама и изгодни цени, за които хората я харесват. Освен това този производител продава не само самите помпи за гърди, но и компонентите за тях.Съдейки по отзивите на клиентите, всички продукти на марката са наистина висококачествени, надеждни и издръжливи и затова не е жалко да харчите пари за тях.

Освен тези производители, потребителите ценят Canpol бебета, BEURER, Маман и Рамили бебе... Техните продукти, разбира се, не са толкова известни, но качеството тук не е по-лошо от описаните по-горе марки. вътрешен "Kurnosiki" и „Светът на детството“, които правят само механични помпи за гърди, но поради тяхната надеждност и ниска цена не губят популярност.

Нашата класация включва продукти от не всички изброени производители, тъй като някои от тях е трудно да се намерят в продажба. А класацията на Electrician Expert се състои само от модели, достъпни за всички.

Най-добрите ръчни помпи за гърди според отзивите

Ръчните или механичните помпи за гърди са най-евтините и се предлагат с круша или помпа за основна функция. Такива модели не се нуждаят от източник на захранване, те могат да бъдат напълно измити с вода и дори стерилизирани. Освен това те работят без излишен шум, а интензивността на приема на мляко зависи от физическите усилия на човек - поради това неприятните усещания в областта на гърдите могат да бъдат облекчени. Що се отнася до недостатъците на ръчните инструменти, това включва само бавна работа, поради което е малко вероятно те да са подходящи за постоянна употреба.

1. Canpol Babies Basic 12/205

Canpol Babies Basic 12/205

Най-добрата ръчна помпа за гърди от този производител, продава се в бяло и изглежда доста добре. Той е компактен и лесен за използване благодарение на правилно разположените елементи.

Устройството за събиране на мляко има бутален изпомпващ механизъм. Липсва му бисфенол-А. Фунията е за масаж, а в допълнение към основните елементи, комплектът включва: силиконово зърно, бутилка с капак, торба за съхранение, държач за бутилка.

Възможно е да закупите ръчна помпа за гърди за около 1 хиляда рубли.

Професионалисти:

 • качествена работа;
 • стените на контейнера не пожълтяват след известно време;
 • има масажна фуния;
 • лекота на управление.

минус тук едно - не е твърде издръжлив зърното за бутилка.

Какво е бисфенол-А и как е опасно? Бисфенол-А е вещество, използвано за направата на пластмасова бутилка. Опасно е, защото когато такава бутилка се нагрява, веществото се отделя в продукта и навлиза в тялото. Така тя става много опасна за тялото на детето.

2. Medela Harmony Basic

Medela Harmony Basic

Евтината ръчна помпа за гърди е направена от компания, посветена да поддържа всяка майка и бебето си здрави. Има удобна форма и двутонов дизайн.

Моделът с механично бутало предполага двуфазно изпомпване. Не съдържа BPA. В комплект с помпа за гърди има: фуния, бутилка със стойка и зърна.

Моделът може да бъде закупен за около 18 $

Ползи:

 • висококачествена пластмаса;
 • наличието на два режима на работа;
 • дръжка за изпомпване на мляко вместо круша;
 • включен гумен клапан.

недостатък не всеки има удобен отвор за фуния.

3. Натурална помпа за гърди на Philips AVENT SCF330 / 13

Philips AVENT Natural SCF330 / 13

Отлична ръчна помпа за гърди от марката бебешки продукти се откроява с креативната си форма и удобни буркани за събиране и съхранение на мляко. В продажба има различни цветове, но по стените на продуктите няма рисунки.

Буталното устройство за събиране на кърмата тежи около 200 гр. Има масажна глава, три бутилки и силиконово зърно. И като допълнение, комплектът включва подложки за сутиен.

Средната цена на гърдата помпа достига 2 хиляди рубли.

Предимства:

 • лекота на използване;
 • наличието на подплата на венчелистчетата;
 • висококачествени контейнери за съхранение

недостатък се разглеждат само случайни недостатъци при продажбата.

От отзивите! Понякога клиентите се натъкват на продукти с неподходящи нишки за контейнери и гърди, което води до изтичане на мляко през него.

4. Beurer BY 15

Beurer BY 15

За тези, които желаят да изберат качествена помпа за добро качество на достъпна цена, препоръчваме да разгледат по-отблизо Beurer BY 15. Привидно прозрачните стени на контейнерите и малко изображение на пчела привличат вниманието най-често със своята простота и минимализъм. В същото време формата на всички елементи е ергономична.

Моделът на буталото е оборудван с регулиране на изпомпването. Работи в два режима. Комплектът включва биберон, бутилка със стойка и капак и фуния.

Цената на продукта е атрактивна - 15–17 $

Професионалисти:

 • два начина на изразяване;
 • надеждна фуния;
 • помпата е подходяща за други модели бутилки.

минус може да се нарече малкият обем на бутилката.

5. Ръчна помпа за гърди Philips AVENT Natural SCF330 / 20

Philips AVENT Natural SCF330 / 20

Най-новото сред най-добрите ръчни помпи за гърди е компактният и практичен дизайн с популярното лого отстрани на резервоара. Той е декориран в минималистичен стил.

Моделът на буталото е без BPA. Гаранционният срок достига 1 година. Тук оборудването е стандартно: силиконова фуния, подложки за гърди и бутилка с зърно и капак.
Стоките се продават средно 2 хиляди рубли.

Ползи:

 • висококачествени бутилки;
 • не е травматичен за гърдите;
 • лекота на измиване.

Дизайнът е лесен за разглобяване, така че можете да изплакнете старателно всяка отделна част.

недостатък собствениците посочват леко изтичане на бутилка в хоризонтално положение.

Най-високо оценени електрически помпи за гърди

Електрическите модели са по-бързи за събиране на кърмата. Работата с тях не изисква физическа сила. Такива продукти са идеални за ежедневна употреба и особено за онези майки, които ценят времето си. Те работят на батерии, акумулатори или електрическа мрежа. В допълнение към предимствата, заслужава да се отбележи недостатъците на електрическите помпи за гърди - силата по време на работа, високата цена, невъзможността за стерилизиране на всеки елемент.

1. Медалка люлка Медела

Медалка Суинг Суинг

Първото място в ТОП на най-добрите електрически помпи за гърди е дадено на модела с двуцветен дизайн и едно лого отстрани на бутилката. Тя изглежда доста стилна и не натрапчива.

Устройството е оборудвано с функциите на двуфазна експресия и регулиране на приема на мляко. Захранва се както от мрежата, така и от батериите.

Най-добре е да свържете гръдната помпа към електрическата мрежа, защото тя не работи много на батериите.

Средната цена на даден продукт е 6 хиляди рубли.

Предимства:

 • няколко работни скорости;
 • дългосрочна работа без повреди;
 • иновативна технология за биберон.

недостатък има само едно - бутилката понякога изтича, когато е наклонена или разклатена.

2. Canpol Babies EasyStart 12/201

Canpol бебета EasyStart 12/201

Една от най-добрите електрически помпи за гърди, произведена от световно известен производител. Изглежда интересно и не причинява неудобства при изразяване.

Моделът позволява на потребителя независимо да регулира изпомпването. Захранва се от батерии и електрически контакт.

Устройството се продава средно от 3 хиляди рубли.

Професионалисти:

 • мек вакуум;
 • дълъг живот на батерията;
 • няколко режима.

Като минус силна работа служи.

3. Ramili Baby SE400

Ramili Baby SE400

Тази опция е декорирана в бял и розов цвят. Единственото, което се откроява са бутоните на контролната основа, които са светло розови и жълтеникави.

Гърдата помпа има функция за двуфазна експресия. Работи както от електрическата мрежа, така и от обикновените батерии. Комплектът включва фуния, бутилка и стойка за него.

Можете да си купите електрическа помпа за гърди за 63 $

Ползи:

 • удобна употреба;
 • не изтича;
 • материал, приятен на допир.

недостатък високи стойности.

4. Електрическа помпа за гърди Medela Mini

Medela mini

Добрата електрическа помпа за гърди има класическа форма. Бутилката за изпомпване има градуирана скала, която е трудно да се изтрие, дори при силно желание.

Регулируемата помпа се продава с фуния, бутилка със стойка и биберон. Що се отнася до източника на захранване, това може да бъде батерии или електрическата мрежа.

Евтина електрическа помпа за гърди ще струва 48 $

Предимства:

 • компактни размери;
 • бързо изпомпване;
 • висока скорост на работа.

недостатък силата на звука е голяма

5. Beurer BY 40

Beurer BY 40

Гръдната помпа с удобен контролен блок се откроява с интересния си дизайн и ергономична форма. На така нареченото дистанционно, освен клавишите, има и дисплей, където се показва работното време на устройството.

Инструментът за събиране на кърма се захранва от електрическа мрежа и батерии. Той има допълнителни функции под формата на регулиране на изпомпването и двуфазно изпомпване.

Моделът може да бъде закупен за 64 $

Професионалисти:

 • тиха работа;
 • лекота на разглобяване;
 • лекота на използване.

минус Тази помпа за гърди се предпочита от липсата на включена торбичка.

Коя помпа за гърди е по-добре да се купува: ръчна или електрическа

Нашата група от най-добрите помпи за гърди включва ръчни и електрически модели. Всички те имат специални технически характеристики и изпълняват своите функции добре. Но поради широкия асортимент, купувачите имат логичен въпрос: коя помпа за гърди да изберат - ръчна или електрическа? Тук всичко е наистина просто. Ако млякото трябва да се изразява всеки ден, по-добре е да натрупате и закупите електрическо устройство - то е по-функционално и се справя по-бързо със задачата. Но в случай на рядко изразяване на кърмата, ръчният вариант също е доста подходящ, тъй като е много по-евтин и няма да е трудно да издържите дългата процедура за събиране на мляко веднъж на няколко дни.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони