12 най-добри графични карти 2019-2020

Малко съвременни компютри се справят без отделен графичен адаптер. Дори и да не играете, може да ви е необходим за редактиране, гледане на видео с висока разделителна способност, работа с графика и т.н. И, разбира се, когато избирате добра видеокарта, трябва да разберете за какви задачи е закупена. Но дори и в този случай много потребители могат да се объркат, тъй като днес на пазара се предлагат десетки адаптери за всеки вкус. И така, кой от тях да закупите, ако не искате да изучавате характеристиките, да разглеждате сравнения и тестове, а също и да отделяте време за други подобни неща? Препоръчваме да разгледате най-добрите видеокарти от нашия преглед, които сортирахме в три категории и след това изберете правилната.

Как да изберем правилната видеокарта

 1. На първо място, трябва да вземете решение за целта на устройството. Ако търсите графична карта за прости задачи, тогава може би дори интегрираната графика ще ви е достатъчна. Гледането на видео в 4K и по-сериозни, но все пак прости процеси ще изискват слаби дискретни адаптери. За игри, в зависимост от вашите изисквания към графиката, както и резолюцията и скоростта на опресняване на съществуващия монитор, се нуждаете от нещо по-мощно. Професионалните задачи включват закупуване на най-мощните графични адаптери, чиито производители на чипове не се фокусират върху общия потребител.
 2. Вторият важен момент е системата за охлаждане на видеокартата. Първо, важно е да не е шумно. Дори ако картата бръмчи при минимално натоварване, това ще причини дискомфорт и с течение на времето дори ще доведе до умора. Второ, трябва да се вземе предвид ефективността на охлаждането. Освен това, колкото по-компактен е вашият калъф и колкото по-малко са инсталирани допълнителни охладители в него, толкова по-добре трябва да се справи стандартният CO.
 3. И тъй като говорим за размера на калъфа, заслужава да се спомене размерът на видеокартата. Повечето модерни адаптери заемат 2 или 3 слота. Но това е вторичен показател, когато дължината е това, което трябва да се вземе предвид на първо място. Ако имате много свободно пространство вътре и веднага е очевидно, че не трябва да се притеснявате за дължината, тогава можете да изберете всеки адаптер от списъка по-долу. В други случаи проверете спецификациите, за да разберете какъв размер картата може да се побере във вашия случай без проблеми.
 4. Бюджетът е друг важен параметър за избор. Но тук всичко е ясно: колкото по-мощна е картата, толкова по-скъпа ще струва на купувача. Но това, което не е очевидно за всички, е важността на процесора в монтажа. Слабият процесор няма да отвори видео адаптер от най-висок клас и по-голямата част от неговата мощност ще бъде бездействаща. В същото време на екрана ще наблюдавате фризове, които очевидно не добавят комфорт към играта.

Най-добрите евтини графични карти

Веднага отбелязваме, че не се вписахме в самия бюджетен сегмент, където се намира GT 1030 и неговите аналози. Тези карти са добри главно за офис компютри, прости онлайн игри или стари проекти, за които разпределената мощност ще бъде достатъчна, ако не и максимална, то със сигурност при средни графични настройки. Домашните потребители обикновено искат нещо по-мощно. Решихме да разгледаме тези видеокарти в тази категория, а средната им цена е само 15 хиляди рубли.

1.GIGABYTE GeForce GTX 1050 Ti

GIGABYTE GeForce GTX 1050 Ti 1316MHz PCI-E 3.0 4096MB 7008MHz 128 битов DVI HDMI HDCP OC

Преглед на най-добрите графични процесори се открива от видеокарта от Gigabyte, изградена на базата на чипа GTX 1050 Ti.Все още е идеалният избор за основен компютър за игри. Но имайте предвид, че говорим само за базови компютри, тъй като наблюдаваният видео адаптер дори не предлага скромен резерв на мощност.

Това е единственият модел не само в тази категория, но и в общата класация, където не се изисква допълнителна храна. Много бюджетни единици нямат специални линии за видеокарти, затова, разполагайки с такъв блок за захранване, трябва да разгледате по-отблизо Gigabyte GeForce GTX 1050 Ti.

Той е оборудван с 4 гигабайта видео памет и постепенно този обем започва да става недостатъчен за съвременните проекти. Платката има един DisplayPort, DVI-D и HDMI (първият е версия 1.4, а последният е 2.0b). GTX 1050 Ti има 128-битова шина, 48 текстури и 32 растерни единици и 768 универсални процесори.

Предимства:

 • много тиха видеокарта;
 • атрактивни разходи;
 • ефективно охлаждане;
 • добро представяне;
 • потенциал за овърклок.

2.MSI Radeon RX 570

MSI Radeon RX 570 1268MHz PCI-E 3.0 8192MB 7000MHz 256 битов DVI HDMI HDCP Armor OC

Още една видеокарта с фабричен овърклок, но този път от MSI и базирана на чип от "Red". Цената на Radeon RX 570 е приблизително сравнима с описания по-горе адаптер. Въпреки това, в повечето случаи той демонстрира най-доброто игрово представяне. Това прави MSI Radeon RX 570 идеалният избор за потребителите, които искат да играят всички съвременни игри при високи до средни графични настройки и Full HD резолюция.

Предимства:

 • ефективна охладителна система TORX;
 • три DisplayPort, както и HDMI и DVI-D изходи;
 • 8 GB видео памет;
 • лесен овърклок до максимална производителност;
 • страхотно представяне за парите ви;
 • отопление с умерено ниво при натоварване.

Недостатъци:

 • забележимо шум при максимална скорост.

3. ASUS Radeon RX 580

ASUS Radeon RX 580 1360MHz PCI-E 3.0 8192MB 8000MHz 256 битов DVI 2xHDMI HDCP Strix OC Gaming

Следващият по ред в класацията на видеокартите е висококачествен модел от марката ASUS, също базиран на AMD чип. Разликите между RX 580 и RX 570 обаче не са твърде много. Тук има малко повече текстурни и процесорни единици, честотата на паметта е повишена от 7000 на 8000 MHz, а графичният процесор е леко ускорен. За всичко това ще трябва да платите 70 $, но на практика всички подобрения ще осигурят около 10 допълнителни служители в съвременните проекти.

Въпросният модел е добра видеокарта, в същото време е евтина за заявените възможности. Тя обаче е много масивна. Има три вентилатора наведнъж, така че дължината на адаптера се оказва почти 300 мм. Дебелината също е не по-малко впечатляваща, затова се пригответе, че след инсталирането на адаптера, върху дъската няма да бъдат покрити две, както в други карти от тази категория, а три слота.

Видео изходите в ASUS Radeon RX 580 Strix OC Gaming ще бъдат достатъчни за всеки потребител. Има чифт DisplayPort и HDMI, както и DVI-D за свързване на по-стари монитори. Препоръчителното захранване за една от най-добрите видеокарти за надеждност в класацията е 500 W, което е само с 10% повече, отколкото за по-младия модел. Но изискванията на адаптера за допълнителна мощност са подобни - 8 пинов.

Предимства:

 • марка CO с три грамофона;
 • красиво осветление;
 • най-продуктивните в категорията;
 • много видео изходи за всеки вкус;
 • хубав марков софтуер;
 • въпреки своята масивност, тя е много тиха.

недостатъци:

 • многоизмерна карта;
 • може да има проблем със свистящите дросели.

4.MSI GeForce GTX 1060

MSI GeForce GTX 1060 1544MHz PCI-E 3.0 3072MB 8008MHz 192-битов DVI HDMI HDCP

Ако наистина трябва да спестите 28–42 $, но не искате да губите твърде много в производителността, тогава трябва да закупите MSI GeForce GTX 1060. Тази карта има по-висока честота на графичния процесор и един и половина пъти повече ROP единици, необходими за окончателната обработка на изображението. Но тук има почти 2 пъти по-малко универсални процесори и текстурни единици, отколкото в конкурента от AMD.

Това има ли голямо влияние върху игровата производителност? Да, в някои случаи евтината видеокарта GTX 1060 с 3 GB е по-ниска от основния си конкурент. Но обикновено честотата на кадрите на двата адаптера не е твърде различна и в някои случаи дечицата на NVIDIA дори успява да запази преднината (например в все още невероятно популярния "GTA V").Вярно е, че само някои GB памет вече започват да липсват за някои модерни игри, които трябва да се вземат предвид преди да купите.

Предимства:

 • приемлива мощност;
 • тишина дори при силен товар;
 • работа на охладителната система;
 • компактни размери;
 • имате нужда от 6 пинов мощност, а не 8 пинов

Недостатъци:

 • малко видео памет.

Най-добрите графични карти за цена и качество

Обикновено нито бюджетни, нито устройства от висок клас предлагат цена, която съответства на техните възможности. Разликата между ценовите етикети на евтините опции обикновено е минимална и ако купите по-достъпно решение, винаги можете да съжалявате, че не давате малко повече за по-интересен вариант. Какво можем да кажем за премиум решения, при които сте принудени да плащате много, за да получите най-доброто. Но между тези групи от видеокарти има силни срещи, които предлагат добри резултати за повече от разумна цена.

1.MSI GeForce GTX 1070

MSI GeForce GTX 1070 1607MHz PCI-E 3.0 8192MB 8108MHz 256 битов DVI HDMI HDCP GAMING X

И първата в тази категория е една от най-студените видеокарти. GeForce GTX 1070 на MSI има няколко режима на работа. Така че в OC режим честотата на неговия процесор може да достигне почти 1800 MHz. Режимът на играта предлага малко по-ниска производителност. Ако се интересувате не от максимална производителност, а от тиха работа, тогава можете да изключите безшумен режим. В него честотата спада от стандартните 1607 MHz на 1506 с възможност за овърклок до 1683 в усилването.

Предимства:

 • атрактивен дизайн в стил MSI;
 • добре обмислена система за охлаждане;
 • най-високо качество на сглобяване;
 • гъвкава система от настройки за вашите предпочитания;
 • оптимално изпълнение;
 • картата е снабдена с LED подсветка.

2. Palit GeForce RTX 2060

Palit GeForce RTX 2060 1365MHz PCI-E 3.0 6144MB 14000MHz 192 битов DVI HDMI HDCP GamingPro

Защо са необходими тези лъчи, ако почти никъде не се намерят? По-добре да вземете модела от предишното поколение и да се насладите на висок fps

Познати думи? Със сигурност сте срещали подобна позиция поне веднъж в коментарите или дори в лична комуникация с познати геймъри. Сега няма да обсъждаме неговата справедливост или грешка, а просто говорим за видеокартата NVIDIA GeForce RTX 2060. Защо за това? Просто не преплащате за греди тук. Да точно! Производителността на този адаптер обикновено е по-висока от тази на GTX 1070. В същото време ценовата марка на последния е или същата, или по-висока от тази на RTX 2060. Ако сте били готови да платите пари за GTX 1070 или неговата версия Ti, тогава е по-добре да закупите адаптер от новото поколение. В допълнение, комбинацията от цена и качество, видеокартата Palit GeForce RTX 2060 GamingPro е отлично решение не само в нашия преглед, но и на пазара като цяло.

Предимства:

 • атрактивни разходи;
 • впечатляващо изпълнение;
 • добър овърклок потенциал;
 • подкрепа за проследяване на лъчите;
 • отлично качество на сглобяване и компоненти;
 • тихо и ефективно охлаждане.

Недостатъци:

 • феновете работят постоянно;
 • само един изход за всеки от трите типа.

3.Sapphire Nitro + Radeon RX 590

Sapphire Nitro + Radeon RX 590 1560MHz PCI-E 3.0 8192MB 8400MHz 256-битов DVI 2xHDMI HDCP Special Edition

Някои потребители категорично не искат да поддържат NVIDIA поради ценовата политика и бизнес принципите като цяло. Такива купувачи вероятно се чудят коя е най-добрата видеокарта по отношение на съотношението цена / качество в гамата на AMD. Вярваме, че това може да се нарече RX 590. Той има 256-битова шина, а също така има 8 GB памет, тактова на 8400 MHz.

За 6 + 8 пинов мощност, така че се уверете, че PSU ги има.

Чипът RX 590 се произвежда по 12-нм технологична технология и неговата производителност е с около 5-10% по-висока от тази на 580-ия модел. Да, това е малко увеличение, но трябва да се има предвид, че имаме видеокарта с най-добрата цена в категорията - до 280 $... В същото време адаптерът изглежда стилен и радва с наличието на подсветка, регулируема чрез запазената програма на производителя Sapphire TRIXX.

Предимства:

 • умерена консумация на енергия;
 • почти без шум при пълно натоварване;
 • наличие на персонализирана подсветка
 • два режима на работа на охладителната система;
 • мотивирана цена на картата.

Недостатъци:

 • в някои случаи се наблюдава шум от задушаване;
 • при голямо натоварване температурата се избира до 90 градуса.

4. ASUS GeForce GTX 1070

ASUS GeForce GTX 1070 1582MHz PCI-E 3.0 8192MB 8008MHz 256 битов DVI 2xHDMI HDCP

Защо похвалихме RTX 2060 и след това добавихме два GTX 1070 към ревюто наведнъж? Просто има някои проблеми с новата серия зелени. От самото начало на продажбите потребителите се оплакват от бързата повреда на видео адаптери. Да, ситуацията не е твърде честа, тя вече се решава (или решава) и съхранява смените карти под гаранция без въпрос. Но тъй като има проблем, по-рационално е да изчакате нови игри или да разгледате по-отблизо аналозите от десетата серия. Освен това се носят слухове, че цените за него скоро ще спаднат, за да се реализира бързо излишъкът от чипове в складовете.

И така, какво може да ви предложи най-добрата за NVIDIA графична карта от ASUS? На първо място изглежда страхотно. Ако имате калъф, боядисан в бяло с черни акценти, тогава тази видеокарта е точно това, от което се нуждаете. Второ, тук е необходимо само едно 8-пиново захранване, когато в аналоговия от MCI е необходим още 6-пинов конектор. Трето, благодарение на собствената полезна програма, потребителят може да включи OC режим, получавайки работна честота на видео процесора 1607 MHz или 1797 в Boost режим или Gaming Mode (1771 MHz), без да страда от ръчен овърклок.

Предимства:

 • допълнително захранване само от един 8 пинов;
 • грамофоните не се въртят при минимално натоварване;
 • ниска консумация на енергия;
 • добре развита система за охлаждане;
 • атрактивен дизайн и висококачествен монтаж;
 • доста студено дори при голямо натоварване;
 • висок потенциал за овърклок;
 • официална гаранция на производителя за 3 години.

Най-добрите графични карти за игри

Умишлено не разглеждаме професионалните карти в този преглед. Такива адаптери струват хиляди долари и човек, който има както средства за такъв продукт, така и разбиране за какво е, вероятно ще знае какво е по-добре да купи. Но геймърите често се съмняват в избора. Ако обичате да играете, това не означава, че трябва да разберете техническите тънкости на придобития хардуер. Понякога просто искате да купите, да се придържате и след това да се насладите на 4K и 60 fps. А игралните видео карти от нашия ТОП ще ви позволят да правите точно това!

1. Palit GeForce RTX 2080 Ti

Palit GeForce RTX 2080 Ti 1350MHz PCI-E 3.0 11264MB 14000 MHz 352 битов HDMI HDCP Dual

И първата в тази категория е най-мощната графична карта, предлагана на пазара днес - RTX 2080 Ti. Може би по време на юни Computex, Лиза Су ще изнерви Хуанг с представянето си. Но засега има голяма вероятност, ако серията Radeon Navi може да достави нещо впечатляващо, това ще е само за професионални потребители. Очакването на 7-нанометрови видеокарти за геймърите от "червените" може да се забави, а за феновете на целия топ-край 2080 г. Ti ще бъде стойностен продукт за дълго време.

Въпросният видеоадаптер обаче също не може да се нарече достъпен. Дори версията от Palit, която е известна с достъпните си решения, ще струва на геймърите 980 $ и по-високи. Да, графичният чип през 2080 Ti може да направи чудеса, но увеличението на мощността в сравнение с великолепната 2060 е около 2 пъти по-ниско от увеличението на цената. И, изглежда, защо да плащате толкова много, ако все още няма къде да използвате прословутите лъчи?

Ако не се напрягате, тогава потребителят ще може да запомни само „Метро: Изход“, „Биткойн V“ и най-новия „Tomb Raider“ с поддръжката на тази технология (и да не казвам, че всичко е толкова гладко, колкото ни беше обещано). И ако проследяването на лъчите застоя дълго време, както се случи с други разработки на NVIDIA, всъщност вие ще платите за нищо. Но тук всичко не е толкова просто и по-долу ще обясним защо това е така.

Предимства:

 • Palit има една от най-ниските цени за 2080 Ti;
 • най-доброто представяне в игралния сегмент за следващите 5 години;
 • впечатляващите 11 GB GDDR6 памет;
 • красив дизайн и ефективно охлаждане;
 • три DisplayPort, HDMI изход и USB-C порт.

2.ASUS Radeon RX Vega 64

ASUS Radeon RX Vega 64 1590MHz PCI-E 3.0 8192MB 1890MHz 2048 битов DVI 2xHDMI HDCP Strix Gaming OC

Горната видеокарта от семейството на Radeon RX Vega продължава. И въпреки че тези ускорители не можаха да заобиколят „зелените“ конкуренти от десетата серия и останаха в ролята на наваксване, те успяха да спечелят отлична популярност сред купувачите.Дори референтният Vega 64 може да се похвали с отлична охладителна система, а при изпълнението на ASUS, който първи пусна ускорител с нестандартна платка и модифициран CO, всичко стана още по-добре.

Извън кутията една от най-добрите видеокарти „червено“ работи на стандартни честоти - 1630 MHz за процесора и 1890 MHz за HBM2 памет. OC Mode не помага много в собствената ACS помощна програма, добавяйки само няколко десетки мегагерца към посочените стойности. Всъщност режимът на овърклок е тук само за да съществува, но от него почти няма смисъл.

Основният недостатък на видеокартата RX Vega 64 е, изненадващо достатъчно, нейната наличност с нея, имаше проблеми в началото на продажбите и след година и половина ситуацията леко се подобри. И цените за ускорителя, включително решението от ASUS, не могат да бъдат наречени недвусмислено най-добрите на пазара, което е важно за процесорите от същия AMD.

Графичната карта Radeon RX Vega 64 има 2048-битова шина памет и 8 GB видео памет. Устройството изисква чифт 8-пинови конектори за допълнителна мощност, а препоръчваното от производителя захранване за готовата система трябва да бъде 750 вата. Моля, обърнете внимание, че този модел е дълъг 298 мм и заема три слота на дънната платка, така че няма да работи за компактни случаи.

Предимства:

 • добро игрово представяне;
 • честотна лента на паметта;
 • корпоративен дизайн на ACS;
 • висококачествена дъска и основа за елементи;
 • студ при големи натоварвания;
 • съотношение цена-качество

Недостатъци:

 • наличност;
 • висок шум.

3.GIGABYTE GeForce GTX 1080 Ti

GIGABYTE GeForce GTX 1080 Ti 1544MHz PCI-E 3.0 11264MB 11010MHz 352 битов DVI HDMI HDCP Gaming OC

Да се ​​каже, че новото поколение видеокарти NVIDIA изненада купувачите с цената си, е да не казвам нищо. Да, разходите за над 1200 долара за топ версията ще бъдат изтеглени само от най-заможните геймъри. Следователно днес GTX 1080 Ti все още е актуален, което може да се намери по-евтино. 700 $... И една от най-добрите видеокарти с този чип според отзивите на клиентите е GIGABYTE GTX 1080 Ti Gaming OC. Той е оборудван с 11 гигабайта бърза видео памет (GDDR5X, честота 11 010 MHz), поддържа SLI, а също така има три DP изхода, един HDMI и DVI-D. За захранването на този модел са необходими 6 + 8 пина, а препоръчителното захранващо устройство за система с такъв адаптер е 600 W.

Предимства:

 • Идеален за 4K игри
 • удобството на собствената програма AORUS;
 • приятен външен вид;
 • цветен дизайн и отлична конструкция;
 • вентилаторите не се въртят без товар;
 • цена маркер (особено на фона на новото поколение).

Недостатъци:

 • малко шумно при натоварване и се загрява забележимо.

4. MSI GeForce RTX 2070

MSI GeForce RTX 2070 1410MHz PCI-E 3.0 8192MB 14000MHz 256 битов HDMI HDCP броня

Нека бъдем честни, когато купувате 2060, зададете графичните настройки на ултра и включите лъчите, можете да получите удобна и стабилна честота на кадрите само когато използвате Full HD монитор. Дори в QHD вече могат да се появят неприятни оттегляния, така че за такава резолюция е по-добре да закупите видеокарта GeForce RTX 2070. С проследяването е деактивирано и леко понижение на качеството на картината (и не във всички игри), можете дори да играете в 4K.

В рецензиите, графичната карта MSI GeForce RTX 2070 Armor е похвала за отличния си дизайн и ефективна система за охлаждане, която поддържа адаптера хладен дори при повишено натоварване. Радвам се също, че има всички необходими видео изходи, включително USB-C. Що се отнася до количеството памет, тук е инсталиран 8 GB бърз GDDR6, който работи с впечатляваща честота от 14 000 MHz. Графичният процесор в нормален режим поддържа честотата на 1410 MHz и се увеличава до 1620 MHz.

И сега, както обещахме по-горе, нека поговорим малко за лъчите. Съвсем наскоро не всеки успя да си купи мощна игрална графична карта от серията RTX и да обясни какъв е смисълът в толкова впечатляващата цена. Разработчиците просто не биха предложили голям брой игри, подходящи за такива адаптери поради почти пълното им отсъствие сред по-голямата част от геймърите. Но NVIDIA се справи много добре и вече обяви пускането на драйвер, който добавя поддръжка на лъчите дори към картите от серия GTX, започвайки от 1060 и по-стари.

Предимства:

 • почти винаги по-студено от 60 градуса;
 • впечатляващо тиха система за охлаждане;
 • отлични игрови показатели;
 • надеждност и издръжливост;
 • висококачествен и надежден монтаж;
 • ви позволява да се насладите на лъчите в QHD резолюция.

Недостатъци:

 • доста голям (отнема 3 слота, дължина 309 мм).

Кой GPU е по-добре да се купи

Както отбелязахме по-горе, всичко зависи от задачите и, разбира се, от бюджета. Въз основа на тях можете бързо да решите коя видеокарта е най-подходяща за вас. Ограничавате ли се във финансите? Чувствайте се свободни да вземете 2080 Ti, защото пазарът просто не предлага нищо по-добро за игри. Искате ли да се насладите на лъчите, но смятате, че да харчите повече от 70 хиляди за видеокарта е твърде безразсъдно? Изберете модела RTX 2070. Ако разделителната способност на вашия монитор е 1920 × 1080, тогава трябва да дадете предпочитание на 2060, тъй като за високите настройки при Full HD ще е достатъчно за главата ви, но за цената и качеството просто не е най-доброто на пазара. Алтернативата на този адаптер от предишното поколение е GTX 1070. Но за някои купувачи видеокартата все още може да е твърде скъпа. Ако е така, вашият избор е GTX 1050 Ti или великолепният RX 570/580 с 8GB VRAM.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони