7-те най-добри графични карти AMD

През последните години AMD успя да увеличи присъствието си както в сегмента на процесора, така и на пазара на видео адаптери. Нарастващата популярност на картата от "червените" се дължи не на последно място и от бумния бум. Поради атрактивното съотношение цена-производителност, най-добрите AMD графични карти се купуват и от обикновени потребители и геймъри. Разбира се, ще се изисква конкретен модел за различни задачи и изисквания. Ако не знаете какво да търсите, когато избирате видеокарта от AMD, тогава нашата оценка ще помогне в този въпрос. В него сме събрали най-популярните модели на компанията.

ТОП 7 най-добри видеокарти на AMD 2020

За съжаление през последните години AMD бавно изненадва купувачите с нови технологии. Вероятно AMD също трябва да изчака популяризирането на проследяване на лъчите в игрите до края на следващата година, когато на пазара ще се появи следващото поколение конзоли, за което компанията доставя хардуер. В същото време в магазините ще се предлагат видеокарти, базирани на архитектурата RDNA 2. Въпреки това потребителите, които искат мощна графика в момента, но не се нуждаят от проследяване поради влиянието на тази технология върху производителността, могат да разгледат адаптерите на AMD с RDNA.

1.Asus Radeon RX 470

ASUS Radeon RX 470 926MHz PCI-E 3.0 8192MB 7000MHz 256 битов DVI HDCP

Повечето съвременни процесори от AMD кораб без интегрирана графика. За обикновен потребител това не създава неудобства, тъй като при всички случаи той се нуждае от мощна видеокарта, за да изгради геймърски компютър или не се нуждае от нещо по-мощно от ядрото, вградено в G-реда на „червено“. Но ако имате нужда от един от първокласните Ryzen и не смятате да играете на компютър, тогава ще трябва да помислите за закупуването на отделна карта.

Разбира се, купуването на скъпа видеокарта в този случай е безсмислено, тъй като изравнява ценовото предимство на AMD пред Intel. Но бюджетна карта като Radeon RX 470 би била чудесна опция за изграждане. Този модел е подходящ за системи с резолюция на един монитор, не по-висока от Quad HD. Но ако все пак планирате да стартирате игри понякога, тогава в повечето проекти ще трябва да се ограничите до 1080p, а понякога дори и минимални графични настройки.

Предимства:

 • атрактивни разходи;
 • 8 гигабайта видео памет;
 • ефективно охлаждане;
 • Пълна HD производителност.

Недостатъци:

 • само един DVI-D видео изход;
 • шумна система за охлаждане.

2.GIGABYTE Radeon RX 550

GIGABYTE Radeon RX 550 1183MHz PCI-E 3.0 2048MB 7000MHz 128 битов DVI DisplayPort HDMI HDCP

Ако имате нужда от нещо по-просто за офис компютър, препоръчваме да закупите графична карта RX 550. Тя се основава на архитектурата Polaris и включва 512 ядра за обработка, работещи на честота 1183 MHz. С доста скромна цена от 95 $ Прегледаният модел предлага пълна 128-битова шина и GDDR5 памет.

Видеокартата RX 550 получи 2 GB видео памет, което не е достатъчно за повечето игри, но с марж е достатъчно за офис и други неизискващи задачи.

Въпреки компактния си размер, устройството получи всички необходими изходи - HDMI, DVI-D, DisplayPort. Но има само един конектор от всеки тип, който трябва да се вземе предвид, ако планирате да свържете няколко монитора наведнъж. Най-достъпната графична карта в ревюто получи проста, но ефективна система за охлаждане с един вентилатор.

Предимства:

 • много ниска цена;
 • компактен размер;
 • тиха работа на охладителната система;
 • възможности за овърклок.

Недостатъци:

 • представяне в нови игри.

3. ASUS Radeon RX 560

ASUS Radeon RX 560 1326MHz PCI-E 3.0 4096Mb 7000MHz 128 битов DVI HDMI HDCP Strix Gaming

Следващата карта от AMD принадлежи на същото семейство, но предлага два пъти по-висока производителност. Видеоадаптерът получи същата GDDR5 памет със същата честота 7000 MHz.Броят на транзисторите в RX 560 се е увеличил от 2200 на 3000, а броят на поточните процесори и текстурните единици се е удвоил.

Също така, видеокартата има 6-пинов конектор за допълнително захранване, така че трябва да се уверите, че тя е предоставена от производителя на вашия захранващ блок. Електрическата верига на захранването е представена от 5 фази (4 + 1), а цифровият контролер ASP1211 се използва за нейното управление. Също така традиционно за ASUS в картата се използват твърди кондензатори.

В режима на овърклок по подразбиране, видеокартата за игри RX 560 на входно ниво работи на 5.5% по-високи честоти (в сравнение с референтния). Този овърклок осигурява съпоставимо увеличение на производителността в игрите на Full HD. Можете обаче да управлявате честотите и захранването ръчно чрез собствената помощна програма ASUS.

Предимства:

 • корпоративен дизайн;
 • цена от 9 хиляди;
 • наличие на допълнителна храна;
 • работа в игри във FHD;
 • замислено охлаждане.

4.MSI Radeon RX 570

MSI Radeon RX 570 1268MHz PCI-E 3.0 8192MB 7000MHz 256 битов DVI HDMI HDCP Armor OC

Намирането на значителни разлики между моделите RX 470 и RX 570 е трудно. Същите 128 текстури, 2048 единици за изпълнение и 16 единици за изобразяване. Поради незначителни модификации, по-старата видеокарта на AMD получи по-добри показатели.

Средната цена на наблюдавания модел на руския пазар е умерена 168 $... Устройството носи 8 GB видео памет на борда, което постепенно се превръща в стандарт за съвременните игри и е оборудвано с видео изходи DVI-D, HDMI и DisplayPort. Последните на една от най-добрите видеокарти според отзивите на MSI са веднага достъпни 3.

Radeon RX 570 Armor OC може да се похвали и с отличната си охладителна система, която е представена от двойка еднопосочни грамофони. Преди да купите, имайте предвид, че картата изисква допълнително 8-пиново захранване и захранващ блок с препоръчителна мощност 450 вата.

Предимства:

 • добро представяне;
 • приятен външен вид;
 • комбинация от цена и възможност;
 • нормално количество памет;
 • тих, но ефективен СО;
 • фабричен овърклок на картата.

Недостатъци:

 • при висока производителност се загрява забележимо.

5. Sapphire Radeon RX 5700

Sapphire Radeon RX 5700 1465MHz PCI-E 4.0 8192MB 14000MHz 256-битов HDMI HDCP

AMD започва разработването на RDNA архитектурата преди четири години. Това съкращение означава Radeon DNA (DNA) и включва функции на няколко поколения „червени“ наведнъж. Следващите архитектури също ще надграждат предишния напредък, така че RDNA 2 с проследяване на лъчите и подобрена 7nm технологична технология ни очаква през 2020 г. Моделите RX 5700 и 5700 XT вече се предлагат на пазара. Първият получи 36 изчислителни единици с 2304 поточни процесори.

За да подобрите производителността на картата, можете да опитате да стартирате BIOS RX 5700 от 5700 XT. Това няма да добави изчислителни единици, но ще увеличи ограниченията на честотата и мощността. Но имайте предвид, че подобни експерименти могат да направят „тухла“ от видеокарта и поради тях също рискувате гаранция.

По-младият модел има 144 текстурни единици, а размерът на паметта и шината на двете модификации са еднакви и са равни на 8 GB и 256 бита. И паметта не се използва тук, а GDDR6 с честота 1750 MHz и честотна лента 448 GB / s (14 Gb / s на контакт). И двете карти поддържат PCI-E 4.0, който е обявен и за нови процесори и дънни платки Ryzen, базирани на чипсета X570. Термичният пакет RX 5700 е 180 W, а за допълнително захранване има два конектора за 6 и 8 пинов. Графична карта за най-добра цена - 294 $което е доста добро предложение.

Предимства:

 • атрактивен ценови маркер;
 • приятен външен вид;
 • модерна архитектура;
 • добро представяне;
 • бърза GDDR6 памет;
 • ефективно охлаждане.

Недостатъци:

 • шумна турбина.

6.MSI Radeon RX 5700 XT

MSI Radeon RX 5700 XT 1730MHz PCI-E 4.0 8192MB 14000MHz 256 битов 3xDisplayPort HDMI HDCP GAMING X

Следваща на ред е най-продуктивната игрална видеокарта от AMD, налична към момента на този преглед. Решихме да прегледаме MSI RX 5700 XT. Адаптерът се оказа доста голям - с дължина 30 см. Охлаждащата система също съответства на своите размери, които получиха двусекционен радиатор и чифт 100 мм вентилатори.

Обратната страна на картата е покрита с метална плоча.Строгият дизайн на сиви и черни елементи на MSI Radeon RX 5700 XT Gaming X е разреден само с червени акценти около „грамофоните“ и малко лого с подсветка на страничния ръб. В ъгъла можете също да забележите двойка 8-пинови конектори за допълнително захранване.

Картата има стандартен набор от видео изходи - три DP и един HDMI. MSI преработи мощността на платката, така че по-голямата част от захранването идва от външни конектори, а не от дънната платка. Също така производителят е увеличил броя на фазите на захранване до 9 броя. В рецензиите видеокартата е хвалена за отличното си представяне. В зависимост от проекта, RX 5700 XT може да се конкурира с RTX 2060 Super, а понякога дори и с 2070 Super.

Предимства:

 • отлична система за охлаждане;
 • игрови постижения;
 • удобно ниво на шума;
 • атрактивен дизайн;
 • организация на хранителната схема.

Недостатъци:

 • цената е малко по-висока от RTX 2060 Super.

7. AMD FirePro W7100

AMD FirePro W7100 PCI-E 3.0 8192Mb 256 бита

Прегледът завършва с една от най-добрите видеокарти на AMD за професионалисти. Той се базира на графичния процесор Tonga, който предлага отличен баланс между цена, производителност и консумация на енергия. Изчислителната мощност на устройството за операции с единична и двойна точност достига 3.3 терафлопа и 206 Gflops.

В рейтинга на видеокартите на AMD прегледахме един от по-старите модели в линията FirePro. Въпреки това, производителят има и по-достъпни решения, като W5100 или W3100, и по-мощни, като W9100, който струва почти четвърт милион.

Адаптерът получи 1792 поточни процесора и 8 GB памет, тактова на 5 GHz. Пропускателната способност на 256-битната шина се декларира при 160 GB / s. Подобно на по-стария W8100, най-добрата професионална графична карта на AMD в комбинация от цена и качество получи четири DisplayPorts. Освен това устройството може да се справи с три 4K монитора с честота 60 Hz или четири UHD дисплея при 30 Hz наведнъж.

Предимства:

 • конектори за свързване;
 • допълнително захранване 6 пина;
 • работа с 4 монитора;
 • висока производителност;
 • разумна цена.

Недостатъци:

 • охладителната система е шумна.

Коя видеокарта от AMD е по-добре да изберете

Потребителите с минимални изисквания и скромен бюджет трябва да купят RX 550. Седнал малко над тази карта е RX 560, който може да се справи с дори някои по-нови игри. Ако изграждате бюджетен компютър, който е подходящ дори за нови проекти с Full HD резолюция, тогава препоръчваме да разгледате RX 470 или 570. Тези видеокарти AMD са се доказали добре в персонализирани компилации, но имайте предвид, че понякога графиката ще трябва да бъде намалена до минимум. За взискателни геймъри "червените" предлагат модерни адаптери RX 5700 и 5700 XT. Но професионалистите трябва да разгледат по-отблизо линията на FirePro.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони