15 най-добри електронни книги въз основа на отзиви на клиенти

Необходимостта от избора на добър читател може да възникне в различни случаи. Някои просто искат да препрочитат творбите на любимите си писатели, но не искат да купуват хартиени издания или да четат от обикновен монитор. Други по този начин се отървете от купищата книги, които постоянно трябва да носите със себе си. В някои случаи качественият четец може да бъде полезен помощник за бизнес човек. Каквито и да са вашите цели, оценка на най-добрите електронни книги, подбрана въз основа на отзиви на клиенти и мнения на независими експерти, ще ви помогне да изберете качествен електронен четец.

Избор на електронна книга за четене

Четенето на любимите ви произведения трябва да е възможно най-удобно. За това е важно да се вземат предвид нюансите на съвременните устройства, тъй като всеки производител се опитва да промени техническите характеристики на своите продукти, като по този начин привлича вниманието на потребителите. В резултат на това потребителят получава устройство с разширена ненужна функционалност и оскъден списък с полезни функции.

Нашите експерти гарантират, че ще можете да изберете правилната електронна книга за четене въз основа на следните критерии:

 1. Тип на екрана... Днес има два вида екрани за електронни книги - LCD монитор и електронно мастило. Първият е дисплей с течни кристали, който е по-често срещан на пазара. Дори въпреки факта, че такива устройства не приличат на хартиени носители, тяхната популярност не избледнява, освен това цената им е много по-изгодна. Вторият тип екрани е по-близък до обикновените книги, тъй като използва иновативно електронно мастило и хартия, което създава усещането да четете истинска хартия.
 2. памет... Вградената памет на електронна книга обикновено е достатъчна за голям брой изтеглени произведения, тъй като може да достигне 8 GB и повече. Ако такъв обем не е достатъчен за потребителя за собствената му мини-библиотека, важно е да се вземе предвид при избора на наличието на конектор за външна карта с памет, защото в него могат да се съхраняват много повече книги от любими автори.
 3. Поддръжка за формат... Съвременните „читатели“ работят с основните формати (TXT, FB2, EPUB, DOC, HTML, RTF, CHM, PDF) - те също публикуват произведения в електронна форма. Случва се също така, че книгата не е в поддържан формат - в този случай потребителят ще трябва да инсталира софтуер на трета страна, който разширява възможностите на притурката. Но най-добре е първоначално да закупите електронна книга с поддръжка за най-голям брой текстови формати.
 4. контрол... Най-ранните електронни книги на пазара бяха оборудвани с прости клавиши, които се използват за обръщане на страници. Днес джаджи с пълен сензорен екран са на рафтовете на магазините. Потребителят трябва да избере от тези опции, като вземе предвид собствените му предпочитания - удобно е някой да натисне бутоните, докато някой иска да пресъздаде най-натуралистичния процес на четене на книга, като плъзне пръста си по екрана и гледа как прелиства.
 5. Интернетът... Възможността за достъп до „World Wide Web“ е много полезна, тъй като може да се използва за изтегляне на книга директно на устройството.Но дори и днес има в продажба джаджи, които не са предназначени за този процес, въпреки че имат достъп до Интернет, така че наличието на такава възможност трябва да се провери с продавача.
 6. Капацитет на батерията... Също така си струва да се обърне внимание, тъй като електронната книга не трябва да изчерпва бързо мощността. Например, ако имате нужда от него в пътуване, оптималният капацитет на батерията е 3000 mAh - този модел ще бъде достатъчен за дълго време да се наслаждавате на любимото си парче, вместо да наблюдавате монотонния свят около вас. Също така си струва да се има предвид фактът, че джаджи с екран, базиран на електронно мастило, задържат такса по-дълго от моделите с LCD дисплей.
 7. Размери... На рафтовете на магазините има електронни книги в различни размери. Те са ясно дефинирани в инчове: 5 (джобно приспособление, което винаги е удобно да се носи със себе си, но батерията му не е достатъчна за дългосрочна употреба без презареждане), 6 (общ вариант, има средни индикатори за капацитет на батерията, яркост и т.н.), 7 -10 (големи устройства, които се използват най-добре у дома, те са идеални за разглеждане на рисунки и др.), 13 (приличат на екран на лаптоп по размер, са изключително редки в продажба, но се предлагат в някои онлайн магазини).

Не е препоръчително да се обозначава цената на продукта като критерий за подбор, тъй като той може да бъде коренно различен в зависимост от "попълването" на електронната книга.

Най-добри електронни книги 2019

Разнообразието от електронни книги в съвременния свят предоставя на потребителите доста голям избор. Броят им е заедно с обикновените смартфони и таблети и затова никой няма да се наложи да се скита дълго време в търсене на подходящ модел. Редакционният ни екип събра в една класация най-популярните устройства днес. "Expert.Quality" уверява, че е по-добре да закупите една от най-добре представените електронни книги и да не съжалявате за избора в процеса на използването му, отколкото да харчите пари за продукти на именити марки с надценка и надплащане за ненужни опции.

1. PocketBook 627

PocketBook 627 отгоре

Най-добрият, ако се съди по отзивите, електронната книга е създадена от марката, под чието име се произвеждат многофункционални електронни джаджи, специално предназначени за четене. Всички те, включително въпросният модел, са базирани на технологията E-Ink, която за цялото съществуване на PocketBook устройства не породи съмнения за себе си.

6-инчовият четец е оборудван с дисплей с подсветка и Wi-Fi функция. Капацитетът му на батерията е 1500 mAh, което е напълно достатъчно, за да прочетете 8 хиляди страници. Устройството се зарежда с помощта на предоставения USB кабел от обикновен електрически контакт или компютър. Вградената памет е 8 GB, докато притурката поддържа microSD.

Професионалисти:

 • контрастен екран;
 • просторна памет;
 • привлекателен външен вид;
 • добро осветление;
 • възможността за достъп до Интернет.

минус има само едно - липсата на бутони за превъртане през менюто.

2. PocketBook 616

PocketBook 616 отгоре

Моделът в класическия дизайн е оборудван с три бутона, разположени в долната част на кутията отпред, което прилича на обикновен смартфон. Удобно е да се държи в ръцете както в спокойно положение, така и по време на каране на неравности, което се осигурява от оптималната ширина на тялото.

Притурка с черно-бял 6-инчов екран показва 16 нюанса на сивото. Батерията не е най-добрата тук - само 1300 mAh, но това е достатъчно за около 7000-8000 страници. Превъртането се извършва само с помощта на клавишите.

Електронната книга поддържа почти всички налични текстови, графични и други формати, така че собственикът не трябва да използва софтуер на трети страни.

Най-добрата евтина електронна книга ще ви струва 119 $

Ползи:

 • равномерно осветяване на екрана;
 • компактен размер;
 • минимална рамка;
 • дълга гаранция;
 • съответствие на цена и качество.

Като липса се откроява необичайното поставяне на бутона за заключване в долната част.

3. ONYX BOOX Darwin 5

ONYX BOOX Darwin 5 отгоре

Висококачествена електронна книга се продава само в сиво.Изглежда доста стилно, със средни рамки и един квадратен бутон под екрана. Самият дисплей е много компактен, но всички елементи на него са ясно видими.

Моделът с 6-инчов екран работи на операционната система Android. Има вградена подсветка, която се разпределя равномерно по целия дисплей. Капацитетът на батерията достига 3000mAh. Тук не са предоставени Bluetooth и 3G, но има Wi-Fi. Гаранционният срок е 1 година.

Предимства:

 • приятен на допир материал на калъфа;
 • умерено ярка регулируема подсветка;
 • поддръжка за много формати;
 • капак включен;
 • добра RAM памет.

недостатък Потребителите на електронни книги наричат ​​не най-гъвкавия фърмуер.

Фърмуерът не позволява на собственика да изпълни изцяло желанията си и да персонализира приспособлението за себе си.

4. PocketBook 614 Plus

PocketBook 614 Plus отгоре

Компактният широкоекранен електронен четец има класически дизайн. Той има лаконичен вид, тъй като съответства на черно-белия стил. Има три контролни бутона, но само централният е ясно видим - включен / изключен, останалите са маркирани с изпъкнали точки, което е удобно за използване в тъмното.

Екранът на този модел е черно-бял, 6-инчов. Обръщането на страницата в това устройство се осъществява с помощта на бутони. Капацитетът на батерията е 1300 mAh, което ви позволява да четете около 7 хиляди страници без презареждане. В същото време е възможно да се попълни енергията на приспособлението чрез компютър чрез USB. Вградената памет е 8 GB, има слот за карта с памет.

Професионалисти:

 • издръжливо тяло;
 • брой поддържани формати;
 • трайност;
 • еластични ключове;
 • добра версия на фърмуера;
 • благоприятна цена.

минус може да се нарече ниска резолюция на екрана.

5. Digma R63W

Digma R63W отгоре

Тази книга е получила чести положителни отзиви, както и повечето продукти на нейния създател. Digma е международен производител на цифрови джаджи, които се използват от хора в много страни в тяхната работна и домашна среда. Въпреки факта, че в гамата му няма твърде много електронни книги, все пак успяхме да намерим модели, които могат да се конкурират с продуктите на по-известни производители, специализирани в производството на точно такива устройства - едно от тях е само R63W.

Устройството е оборудвано с 6 "черно-бял екран с подсветка. Извежда 16 нюанса на сивото. Вътрешната памет е доста просторна тук, но за разширяването й има слот за допълнителна карта с памет.

Моделът се продава за около 63 $

Ползи:

 • поддръжка за много формати;
 • възможност за използване на карта с памет;
 • зареждане от електрическата мрежа;
 • вместима батерия.

недостатък считат за липса на Wi-Fi и ниска разделителна способност.

6. PocketBook 740

PocketBook 740 отгоре

Креативната електронна книга е оборудвана с голям екран, който изглежда интересно поради малките рамки. Тук има 4 бутона - всички те са разположени в една тънка линия под екрана.

7,8-инчовият модел има равномерно подсветка и капацитивен сензорен вход. Разделителната способност на дисплея е доста висока. Устройството поддържа Wi-Fi и microSD.

Предимства:

 • голям екран;
 • високоскоростно изпълнение;
 • дълъг живот на батерията;
 • ергономичност.

недостатък е "суров" софтуер.

7. PocketBook 632

PocketBook 632 отгоре

Евтината електронна книга е популярна сред потребителите заради външния си вид и усещане. Тук рамките не са твърде широки, така че екранът изглежда доста голям. Има само четири бутона, те са разположени в долната част на предната повърхност, но визуално те са почти невидими поради съвпадението на цвета на кутията и изображенията върху тях.

Диагоналът на екрана на електронната книга е 6 инча. Има подсветка, която се разпределя равномерно по цялата повърхност. Устройството свободно се свързва към безжичния интернет.

Цената на стоките достига 14 хиляди рубли.

Професионалисти:

 • удобно местоположение на изтеглените книги;
 • висококачествен сензор;
 • бърз отговор на команди;
 • завъртане на екрана.

минус има само едно - бележките под линия не се показват на главния екран.

За да видите бележка под линия, трябва да отидете в отделен прозорец, като кликнете върху неговия номер.

8. ONYX КНИГА Monte Cristo 4

ONYX BOOX Monte Cristo 4 отгоре

Популярната електронна книга е по рафтовете на много магазини само в един цвят - черен. Тя е декорирана доста креативно и стилно. Има бутони на калъфа, но те се съчетават добре с калъфа, но лесно се намират чрез докосване.

6-инчовата книга на екрана поддържа Wi-Fi и Bluetooth. Той показва 16 нюанса на сивото и ви позволява да виждате не само красив текст, но и свежи изображения. Вътрешната памет е 8 GB и можете да разширите силата на звука, като използвате карта с памет.

Цената на този модел на електронната книга е 189 $

Ползи:

 • висококачествен екран;
 • приспособима подсветка;
 • наличието на защитен капак в комплекта;
 • висока производителност;
 • предварително инсталиран браузър.

недостатък има само едно - липсата на аудио жак.

9. PocketBook 641 Aqua 2

PocketBook 641 Aqua 2 отгоре

В класацията на най-добрите електронни книги моделът, който се продава в различни цветове, заема гордо място. Управлява се както чрез сензорния екран, така и с помощта на четири бутона, разположени под него.

Основните характеристики на притурката: 6-инчов екран, 16 нюанса на сивото, Wi-Fi поддръжка, достатъчно вътрешна и RAM памет. Освен това отбелязваме възможността за използване на карта с памет с всякакъв размер.

Ще бъде възможно да закупите тази електронна книга за 9 хиляди рубли.

Предимства:

 • съответствие на цена и качество;
 • високоскоростно изпълнение;
 • просторна памет;
 • незабавна интернет връзка.

Като липса заслужава да се отбележи не най-добрият набор от основни функции.

Устройството "извън кутията" не позволява на потребителя да се възползва от впечатляващия списък от функции, но новите версии на фърмуера са в състояние да поправят това във времето.

10. Amazon Kindle Paperwhite 2015

Amazon Kindle Paperwhite 2015 отгоре

Сред най-добрите електронни книги е моделът на известния производител Amazon. Тя е част от поредицата Kindle, която позволява на потребителите свободно да четат любимите си произведения, да прелистват вестници и списания, а също и да записват любимите си цитати. И въпреки че този производител не може да бъде наречен истински специалист в областта на електронните книги, моделът Paperwhite наистина е достоен за внимание поради техническите си характеристики.

Шест инчовият четец е с подсветка и предлага сензорно въвеждане. Той показва 16 нюанса на сивото, свързва се с Wi-Fi, но не поддържа карти с памет.

Притурката ще струва около 109 $

Професионалисти:

 • Бърз отговор;
 • лекота на прехвърляне на произведения;
 • ясно управление;
 • бърза работа на браузъра.

минус има само един - няма слот за карта с памет.

11. ONYX BOOX Darwin 6

ONYX BOOX Darwin 6 отгоре

Електронната книга изглежда интересна, има средни рамки и се продава в бяло и черно. За контрол има един бутон във формата на квадрат - той е разположен в долната част в центъра, както в съвременните смартфони.

Шест инчовият четец има следните характеристики: капацитивен сензорен вход, висока резолюция на екрана, 16 нюанса на сивото, 8 GB вътрешна памет. Заслужава да се отбележи и батерията от 3000 mAh.
Можете да закупите модела на цената 175 $

Ползи:

 • капак включен;
 • едногодишен гаранционен срок;
 • наличието на бутони от двете страни;
 • модерен процесор;
 • вместима батерия.

недостатък наличието на недостатъци в софтуерните стойки.

12. Ritmix RBK-616

Ritmix RBK-616 отгоре

Този модел има почти квадратна форма. Има много бутони на него, но не е трудно да се справите с тях, тъй като самите изображения говорят за функционалността на ключа.

Електронна книга с черно-бял екран е известна с високата си разделителна способност. Има само 4 GB вътрешна памет, но има възможност за използване на външни устройства. Притурката се зарежда чрез USB кабел.

За цената електронната книга е доста достъпна - 59 $

Предимства:

 • благоприятна цена;
 • достатъчен брой формати;
 • регулиране на шрифтовете.

Единственият недостатък потребителите наричат ​​липсата на подсветка.

13. Digma R656

Digma R656 отгоре

Евтина и добра електронна книга за четене се продава веднага с корица, така че изглежда като обикновен хартиен носител. Има само 7 контролни бутона - пет в долната част и два странични.

Характеристиките на модела са изненадващи: 16 нюанса сиво, подсветка, 6-инчов екран, вграден mp3 плейър. Тази джаджа поддържа карти с памет без проблеми.

Има устройство за поръчка 77 $

Професионалисти:

 • съответствие на цена и качество;
 • удобна употреба;
 • устойчив материал на тялото;
 • наличието на подсветка.

минус хората виждат слаб софтуер.

14. Ritmix RBK-676FL

Ritmix RBK-676FL отгоре

Електронната книга е направена в черно и има матово тяло. Тя се управлява от бутони, разположени в долната и страничната част, но също така е възможно да се обръщат страници през сензорния екран. Тук панелите са средни, така че дисплеят не изглежда прекалено голям.
Черно-белият шест инчов екран и 16 нюанса сиво правят приспособлението желателно за мнозина. Софтуерът също е оборудван с равномерна подсветка, приема карти с памет и разполага с батерия 1500 mAh.

Възможно е да закупите качествена електронна книга за 94 $

Ползи:

 • умерено ярък екран;
 • изгодна цена;
 • оптимални размери;
 • слот за карта с памет.

недостатък е бавна работа.

15. ONYX BOOX NOVA PRO

ONYX BOOX NOVA PRO отгоре

В края на класацията на електронните книги е моделът, пуснат за продажба от марката на четящите устройства. Самата марка е собственост на ONYX, който е базиран в Китай и успешно произвежда продукти, които се продават в много страни от над 10 години. Продуктите му, включително въпросната джаджа, са създадени с помощта на иновативни технологии и винаги се правят добросъвестно и затова е изключително рядко да се справяте с тях в сервизните центрове.

Тази електронна книга има 7,8-инчов екран с доста висока разделителна способност. Извежда 16 нюанса на сивото. Устройството се управлява изцяло чрез сензорния панел, а комплектът включва стилус за улесняване на потребителя.

Средната цена на модел е 27 хиляди рубли.

Предимства:

 • наличие на Bluetooth;
 • двойни контроли за докосване;
 • обемна памет (както вътрешна, така и оперативна);
 • Бърз отговор;
 • умерено ярка подсветка.

недостатък хората смятат, че липсва покритие.

Често има проблем с носенето на стилус, тъй като е много трудно да се намери покривало с място за него.

Коя електронна книга е по-добре да се купи

Изглежда, че благодарение на развитието на таблетните компютри, потребителите вече нямат нужда да купуват електронни четци. Практиката обаче доказва обратното и всяка година читателите се купуват доста активно. Плюс това не е необходимо да се променят постоянно, както при таблетите. Но трябва да изберете правилната книга. Ако просто искате да четете удобно книги, тогава изберете бюджетен четец. За бизнесмени, секретари и други професионалисти, моделите с голям дисплей ще бъдат по-подходящи опции. Тези, които обичат да четат литература, списания или уебсайтове през нощта, трябва да вземат решения с подсветка и Wi-Fi или 3G модули. Както можете да видите, няма трудности с избора, така че сега лесно можете да разберете коя електронна книга да закупите за определени предпочитания.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони