12 най-добри компютърни клавиатури 2020

Коя периферия е по-важна - клавиатура или мишка? Съгласете се, и двете устройства са важни. Но като вземем предвид възможността за един вид подмяна на едно устройство с друго, все пак бихме избрали клавиатура. Защо? Можете просто да отворите файл, да го запишете или преименувате и да извършите други ежедневни операции с помощта на бутоните. И да пишете текстове по буква с мишката не е толкова удобно. В резултат можем да заключим, че клавиатурата по някакъв начин е по-важна. Ето защо към покупката на това устройство трябва да се подхожда много отговорно. За да не губите безкрайно много време, избирайки, ние събрахме най-добрите компютърни клавиатури в една голяма оценка.

Какво да търсите при избора на компютърна клавиатура

Няма да се спираме на такава очевидна точка като производителя. Днес на пазара има над сто марки, но сред тях не повече от дузина компании заслужават доверие, което вече е на устните на всички. Съществуват обаче и други критерии, които да помогнат на купувачите да изберат най-добрите компютърни периферни устройства:

 1. Метод на свързване. Кабелен или безжичен. Ако в първия случай всичко е очевидно, то във втория връзката може да се осъществи чрез радио канал и Bluetooth. Използването на специален приемник, като правило, осигурява по-дълъг обхват и ви позволява да не мислите за наличието на необходимия модул за връзка в компютъра. Но моделите с Bluetooth са по-универсални, тъй като могат бързо да бъдат свързани с друг компютър, лаптоп или дори смартфон / таблет.
 2. Дизайн. По-голямата част от пазара днес е заета от мембранни разтвори. Те са евтини, достатъчно тихи и компактни. Въпреки това, през последните години интересът на потребителите към механиката се е увеличил значително. Тези модели са по-издръжливи и могат да се похвалят с ясна тактилна реакция. Вярно е, и цената им е осезаемо по-висока.
 3. Цифров блок. Не всеки има нужда от него, така че може да бъде изоставен, за да спести място. Особено важи за безжичните решения.
 4. Допълнителни функции. Спомагателни бутони. Понякога те се инсталират отделно, а понякога се комбинират и активират с функционален клавиш.
 5. Подсветката. Ако не знаете как да пишете сляпо, тогава при условия на слаба осветеност тази опция ви позволява да правите разлика между бутоните. В други случаи подсветката може да служи като вид декорация, особено ако производителят предоставя гъвкави настройки на RGB (понякога дори със синхронизация в системата).

Най-добрите безжични клавиатури

Проводниците са едно от най-досадните неща в технологията. И ако в случай на чайник или пералня те могат да бъдат правилно положени и забравени, тогава няма да можете да се отървете от кабела в слушалки, мишки или клавиатури. За щастие днес има безжични аналози за всички тези устройства. В случая с клавиатура това е особено удобно, тъй като потребителят може да организира добре работното пространство и удобно да седи както пред компютъра, така и на дивана на няколко метра. Нашите редактори са избрали четирите най-добри безжични модела въз основа на различни потребителски нужди и бюджети.

1. Oklick 840S Wireless Keyboard Black Bluetooth

Oklick 840S Безжична клавиатура Черен Bluetooth

Качествената безжична клавиатура 840S е една от най-добрите опции, когато искате да се отървете от проводниците с минимум пари. Устройството на Oklick почти напълно повтаря подобни модели от популярната марка Rapoo. Но ако цената визуално и функционално подобна на E6300, която също е трудно да се намери в продажба, е около една и половина хиляди рубли, тогава 840S може да се вземе два пъти по-евтино.

Устройството може да се използва не само с Windows или Mac, но и с Android или iOS. Между другото, поради размерите и теглото си, подобно на съвременните смартфони, клавиатурата Oklick винаги може да се носи със себе си, като допълнение към вашия таблет или смартфон.

Бюджетната клавиатура е удоволствие да работите. Разбира се, не бива да разчитате на възможностите на опциите в пълен размер, а цифров блок например не е предоставен тук под каквато и да е форма. Но има мултимедийни бутони отгоре, които са направени основни в 840S. Тоест, блокът F1-F12, както и Esc и Del се използват при натискане на Fn. Но последният по някаква причина се намира в долния ляв ъгъл, където обикновено се намира Ctrl.

Предимства:

 • леко тегло и компактност;
 • ниска цена;
 • лекота на използване и качество на изграждане;
 • работи с всяка ОС чрез Bluetooth;
 • зарежда се чрез обикновен Micro-USB.

Недостатъци:

 • неясна метална основа;
 • местоположението на клавиша Fn.

2. Perfeo PF-5214-WL черен USB

Perfeo PF-5214-WL черен USB

Коя клавиатура е по-добра, ако е закупена като добавка към основния кабелен модел? В този случай има много добри опции, но най-вече ни хареса решението от Perfeo. Цената на PF-5214-WL е още по-скромна и при желание може да бъде закупена само за 6 $... За тази сума бюджетната клавиатура ще предложи пластмасов калъф с добро качество, стабилна радиовръзка, както и 117 основни и 12 допълнителни клавиша. Сред последните има бутони не само за мултимедийни задачи, но и за търсене, пускане на калкулатор и т.н.

Предимства:

 • много ниска цена;
 • почти безшумен, когато пишете;
 • ниско ниво на шум;
 • голям радиус на действие;
 • полезни допълнителни бутони;
 • строг дизайн и добра изработка.

Недостатъци:

 • леки стъпала, бързо се счупват.

3. Apple Magic Keyboard White Bluetooth

Apple Magic Keyboard White Bluetooth

Просто трябва да опитате веднъж да напишете на клавиатурата от компанията Apple и след това никога няма да искате да използвате нещо друго. Да, с Magis Keyboard можете да усетите магията на Apple 100%. Компактен и лек, елегантен дизайн и премиум материали с примерна изработка - всичко това е в състояние да предложи най-добрата компютърна клавиатура на пазара.

Клавиатурата на Apple е чудесен избор за собствениците на Mac, iPad или поне iPhone. Разбира се, можете да го купите и за Windows, но не много умно. В някои случаи, за да го сдвоите, ще трябва да „танцувате с тамбур“. Дори и тогава някои функции няма да работят.

Но защо тогава тя не е на първо място? Много е просто - цената е за 98 $... За цената на тази компактна клавиатура можете да закупите останалата част от категорията три пъти. Но никой от тях няма да ви предложи същото удобство на набиране по подобрен механизъм на пеперуда, няма да може да ви зарадва със същото спокойствие в работата, а също така не се гордее със същата надеждност. Разбира се, Apple Magic Keyboard е много скъп, но плаща цената си с всяко докосване.

Предимства:

 • вградена батерия;
 • ниска консумация на енергия;
 • максимално удобство от комплекта;
 • компактност и лекота;
 • допълнителни функции.

Недостатъци:

 • много висока цена.

4. Безжична клавиатура Logitech K230 Black USB

Безжична клавиатура Logitech K230 Черен USB

На първия ред поставихме добра компютърна клавиатура от Logitech. Тази марка е известна на потребителите по целия свят заради своето удобство и издръжливост. Разбира се, цената на продуктите на швейцарската марка често е по-висока от сравнителните конкуренти, но не и в случая с K230. само 21 $ потребителят може да получи много компактно устройство с деклариран обхват от 10 метра и продължителност 2 години от чифт батерии AAA.

Що се отнася до гаранционния срок, той вече е 3 години. Но не само отличната комбинация от цена и качество на клавиатурата на K230 се откроява положително, но и готиният дизайн. За да я разнообразите, комплектът включва 3 капака на батерията, боядисани в синьо, бяло и лилаво. Между другото, те могат да се използват и за идентифициране на клавиатури, ако закупите няколко идентични модела за различни устройства във вашия дом или офис.

Предимства:

 • компактен размер;
 • радиус на действие;
 • гаранционен срок;
 • дълго работно време;
 • сменяеми капаци;
 • качество на материалите;
 • има подкрепа за Unifuing;
 • достъпна цена.

Недостатъци:

 • липса на допълнителни клавиши.

Най-добрите кабелни клавиатури за вашия компютър

За съжаление, безжичните клавиатури не винаги са добър избор. Първо, цената на такива решения обикновено е по-висока от тази на кабелните аналози. Второ, за офиси такива устройства не са толкова добри, колкото за дома, тъй като има много повече смущения, които могат да повлияят негативно на стабилността на устройството. И макар технологиите да се подобряват значително през последните години, много потребители ще предпочетат да купят качествена кабелна компютърна клавиатура. Решихме да съберем съответните устройства във втората категория на нашата класация.

1. Logitech Corded Keyboard K280e Black USB

Logitech Corded Keyboard K280e Black USB

Втората категория започва с една от най-добрите клавиатури според отзиви на реални купувачи. Logitech Corded K280e е на пазара от почти три години и през това време устройството успя да заинтересува огромен брой купувачи. На първо място, цената на клавиатурата привлича, само малко надвишаваща хиляда рубли. Монтажът и дизайнът на този модел също са отлични. Зона на китката тук не е подвижна. От една страна, тези, които се намесват, няма да харесат тази опция. От друга страна, няма риск от счупване.

Клавиатурата почти не се страхува от вода. Тоест, докато работите върху него, е напълно възможно да разлеете чай по него, след това да разглобите и изсушите устройството, но няма да работи с наводнени бутони. Кабелът е дълъг 180 см и е напълно нормален, без тъкани оплетки. K280e включва редица функционални бутони сред допълнителните функции. В резултат на това имаме пред себе си отлично офисно решение, без излишъци и атрактивен ценоразпис.

Предимства:

 • ниска цена, както за Logitech;
 • отлична конструкция и стилен дизайн;
 • мек натискане на клавиш с малък ход;
 • лекота на печат и функционални бутони;
 • в процеса на въвеждане клавишите са почти безшумни.

Недостатъци:

 • пространството и Enter са все още доста шумни;
 • Несменяемият долен панел няма да зарадва всички.

2. A4Tech KV-300H тъмносив USB

A4Tech KV-300H тъмносив USB

Сред всички евтини клавиатури в класацията, KV-300H е чудесен избор, ако търсите качествено и удобно решение за писане, но не можете да си позволите добра механична клавиатура. Устройството от компания A4Tech е направено според вида на ножицата, открита в лаптопите. Клавишите са ясно разделени един от друг, така че практически няма фалшиви позитиви при въвеждане.

Отстрани на A4Tech KV-300H има чифт USB, към които можете да свържете безжични адаптери на геймпадове, мишки и други периферни устройства, флаш дискове и твърди дискове, както и смартфони и таблети. Освен това, чрез конектора отдясно, последният дори може да се зарежда. Но лявата е подходяща само за синхронизация.

Удобната клавиатура, направена от A4Tech, има само една позиция, но ъгълът е избран достатъчно компетентно и няма дискомфорт, докато пишете. Що се отнася до надеждността на периферията, тя не повдига въпроси. Стоманената подложка придава тежест на устройството, което осигурява стабилност на масата, а също и добавя сила. Бутоните също се справят с многомилионни преси без никакви проблеми. Освен ако обозначенията с особено активен набор могат постепенно да избледнеят.

Предимства:

 • доста тиха клавиатура;
 • два пълни USB порта;
 • клавишите се преместват лесно;
 • трайна метална подложка;
 • стабилност на всяка повърхност.

Недостатъци:

 • само една опция за накланяне.

3.Defender Oscar SM-660L Pro Black USB

Defender Oscar SM-660L Pro Black USB

Ако ви харесва популярната клавиатура Razer DeathStalker, но не ви харесва цената, тогава може да искате да разгледате алтернативата на Defender. Разбира се, моделът Oscar SM-660L Pro няма да предложи подобно качество, но това устройство е само малко по-ниско от оригинала, което не може да се каже за цената. Магазините го предлагат от около 14 $когато клавиатурата на Razer струва 3-4 пъти повече и дори се опитайте да я намерите в продажба.

Формата и разположението на бутоните в Oscar SM-660L Pro са подобни на "mastermind". Шрифтът на бутоните не е толкова привлекателен, но подсветката не е изчезнала. Вярно е, че в решението на Defender не е зелено, а синьо, което лично ни хареса още повече. Потребителят може да регулира яркостта на сиянието в четири режима (от максимум до напълно изключен).

Предимства:

 • блок от функционални клавиши;
 • променете езика с едно щракване;
 • четири режима на подсветка;
 • блокиране на Win по време на играта;
 • надеждност и практичност;
 • перфектната комбинация от цена, характеристики и качество;
 • стилен дизайн и ниска цена.

4. Клавиатура с осветена Logitech K740 Black USB

Клавиатура за осветена Logitech K740 черен USB

Решихме също така да затворим TOP кабелните клавиатури с устройство от марката Logitech. Моделът K740 е друг уникален случай за съвременния пазар, когато подсветката се предлага в неигрови модел. Както и при K280e, тук и опората за китки не може да бъде премахната. Но кабелът на клавиатурата е сплетен и допълнен с шумов филтър.

Имайте предвид, че Enter е двуетажен тук, а Left Shift е кратък. За някои потребители това може да бъде пречка, ако не сте свикнали с това разположение на ключовете.

Клавиатурата е много тънка, така че изглежда много спретнато на масата. Прозрачна пластмасова рамка около устройството също придава известна „въздушност“ на дизайна. Яркостта на подсветката в K740 може да се регулира с отделен клавиш. Също така има бутони за управление на звука. Останалите помощни опции се активират чрез натискане на клавиша Fn, който е познат на собствениците на лаптопи и клавиатури от този тип.

Предимства:

 • ярко осветяване на клавиши и лазерна обработка;
 • лекота на писане;
 • мултимедийни бутони;
 • елегантен дизайн;
 • клавишите практически не издават шум;
 • трайна сплетена жица;
 • удобна почивка за китката.

Недостатъци:

 • характеристики на разположението на бутоните;
 • цената е малко надценена.

Най-добрите игрови клавиатури

Невъзможно е да си представим игрален компютър без съответните периферни устройства. Специално за потребителите клавиатурата е важна, от удобството и възможностите на които зависи комфортът и успехът в играта. Такива модели могат да се основават на различни видове превключватели, но най-често съвременните устройства са оборудвани с механика. Последните от своя страна могат да бъдат произведени от различни компании, сред които лидерите са Cherry MX, както и техните по-нискокачествени китайски колеги от Outemu. Това обаче не е всичко, с което геймърските модели могат да се открояват и по-долу ще говорим за други функции.

1. A4Tech B314 Черен USB

A4Tech B314 Черен USB

Ако не сте професионален геймър и като цяло игрите не заемат основната част от живота ви, тогава препоръчваме да купите клавиатура тип мембрана от A4Tech. За разумна цена предлага страхотна конструкция, стилен дизайн, ярко синя подсветка и допълнителни бутони. Някои от функциите, както обикновено, са свързани с клавиша Fn, но тук са достъпни и 9 програмируеми бутона (5 вдясно и още 4 в долната част).

В рецензиите клавиатурата е хвалена за добрата си подсветка, която има три режима на яркост. Цветовете могат да се променят, а също и в три версии. Вярно, сиянието не е монохроматично, а е разделено на три различни зони. Бутоните WASD на клавиатурата са подчертани и то по причина. Ако всички други клавиши са мембранни, тук се използва механика, осигуряваща високо информационно съдържание и скорост на реакция.

Предимства:

 • висококачествен пластмасов калъф;
 • премиум външен вид;
 • бърза реакция (лек удар);
 • няколко опции за подсветка;
 • голям брой макроси;
 • цена от 32 $.

Недостатъци:

 • Кирилицата не е много видима;
 • подсветката мига, когато е неактивна.

2. Logitech G G413 Черен USB

Logitech G G413 Черен USB

Въпреки че Logitech не спечели в тази категория, той със сигурност спечели в прегледа на клавиатурата по отношение на броя представени модели. Що се отнася конкретно до G413, той е значително по-добър от повечето алтернативи. Тук има маркови превключватели Romer-G, които са много бързи и тихи, а също така са проектирани по такъв начин, че подсветката да е еднаква както на латиница, така и на кирилица.

Функционалността на Logitech G413 може да се нарече достатъчно минимална. Тук можете да регулирате яркостта на едноцветната червена подсветка, няколко допълнителни функции (силата на звука, режим на игра и т.н.), свързани с бутона Fn, а също така е снабден с USB на гърба. Въпреки това, за да работи, ще трябва да вземете друг порт на компютъра. В противен случай G413 няма специални функции. Освен ако не можете да конфигурирате макроси, за които се използва собственият софтуер на производителя.

Предимства:

 • изключително ниско ниво на шум;
 • равномерно осветяване на символите;
 • отлична цена за неговото качество;
 • отлична комбинация от разходи и възможности;
 • пълноценен USB конектор отзад;
 • дълга гаранция за 3 години.

Недостатъци:

 • няма индикатор за Num Lock;
 • доста шумно.

3. Razer Ornata Chroma Black USB

Razer Ornata Chroma Black USB

Съвременните игрални клавиатури могат да бъдат не само мембранни или механични, но и хибридни. Това е категорията Ornata Chroma Black, която се предлага от добре познатата компания Razer. Периферните устройства се предлагат с подвижна опора за китката. Той е прикрепен по доста необичаен начин, с магнити. При нормална употреба те са достатъчни, за да придържат панела. Ако носите клавиатурата около масата, стойката ще падне. Но няма риск от счупване на ключалките, както при класическите решения.

Ако не се нуждаете от RGB осветление, можете да закупите обикновената Razer Ornata. Вярно е, че спестяванията в този случай ще бъдат около 20% от цената на Chroma.

Механичните мембранни превключватели, използвани в този модел, са проектирани от основата на Razer. Резултатът е добра клавиатура за игра Ornata Chroma, която се гордее с ярка тактилна обратна връзка и почти перфектна тишина. Устройството може да обработи до 10 щраквания едновременно, което е достатъчно за всяка задача. Допълнителната функционалност на клавиатурата не е впечатляваща, но и това не разочарова. В допълнение към гъвкавото осветление и макроси, има допълнителни опции, достъпни чрез Fn.

Предимства:

 • оригинални превключватели;
 • надеждност;
 • приспособима подсветка;
 • отлична ергономичност;
 • издръжлив сплетен кабел;
 • лекота на настройка на функции чрез собствен софтуер;
 • удобен монтаж на стойката.

Недостатъци:

 • цената е малко надценена.

4. HyperX Alloy FPS (Cherry MX Blue) черен USB

HyperX Alloy FPS (Cherry MX Blue) черен USB

HyperX вече е една от трите най-признати марки за игри. Под тази марка Kingston произвежда различни продукти, вариращи от флаш дискове, оперативна памет и устройства за съхранение, до слушалки, мишки и клавиатури. Сред последните, нашето внимание беше привлечено от модела Alloy FPS на сини превключватели. Той предлага най-добрата цена за механична клавиатура сред базирани на Cherry MX решения.

Ако не харесвате сини превключватели, тогава точно същият модел за същата цена може да се вземе с червени и кафяви превключватели. Те изискват по-малко усилия и са малко по-тихи. Но за игри Cherry MX Red все още не е толкова добър.

По отношение на надеждността клавиатурите HyperX се считат за най-добрите и с добра причина. Моделът Alloy FPS използва издръжлив двутонен тъкан кабел за плитка (подвижен, за да може бързо да бъде заменен, ако е необходимо) и метална плоча като горен капак. Дизайнът на устройството е чист, не наперен. Бутоните имат ясно движение и са добре осветени. В комплекта с устройството е ключ за премахване на ключодържатели, както и 8 сменяеми бутона (за 1234 и WASD).

Предимства:

 • клавиатурата изглежда стилно;
 • има опции с други превключватели;
 • мотивирана цена (105 $);
 • ярка подсветка с различни ефекти;
 • лек натискане на клавиш;
 • отличен сглобяем и разглобяем кабел.

Недостатъци:

 • надут етикет;
 • Заден USB порт само за зареждане.

Коя компютърна клавиатура трябва да закупите

Сред безжичните опции най-доброто решение е моделът на Apple.За съжаление не е универсален и доста скъп. Oklick и Logitech ще струват значително по-малко, предлагайки много добри характеристики и качество. Швейцарската марка се справи и сред опциите за кабели. Но вероятно е клавиатурите A4Tech и Defender да са по-подходящи за вашите нужди. Ако обичате да играете, тогава имате нужда от крайната ТОП категория. Ето най-добрите компютърни клавиатури по отношение на надеждността и функционалността. Kingston определено е лидер сред тях, но също така ви съветваме да разгледате по-подробно алтернативата, произведена от Logitech.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони