12 най-добри клавиатури за игри

Игралната индустрия се развива с невероятни темпове. Днес много потребители поне понякога прекарват свободното си време във виртуални светове, докато други дори превръщат това занимание в своя професия. И когато избирате клавиатура за игри, е важно да се съсредоточите не само върху разпределения бюджет, но и върху вашите нужди. Какво точно трябва да се има предвид и кои модели трябва да закупите за определени задачи? Ще ви разкажем за това в тази класация, където са събрани най-добрите клавиатури за игри. Опитахме се да намерим по-прости модели, които ще се харесат на тези, които не се забавляват често, и модерни решения.

Какво да търсите при избора на игрална клавиатура

Средният потребител едва ли ще обърне специално внимание на избора на периферни устройства. Когато компютърът служи като мултимедиен център, това наистина не е много важно, така че можете да се ограничите в дизайна. Има много повече критерии за игралните устройства:

 1. Тип бутон... Изборът е между механиката и мембранната технология. Първата печели по отношение на скоростта на отговор и трае много по-дълго. Мембраната от своя страна е значително по-евтина и по-тиха. Вярно е, че механиката има и сравнително тихи превключватели като Cherry MX Red и те са много по-лесни за натискане.
 2. Допълнителни клавиши... Не е необходимо, ако не е излишно, ако играете изключително в стрелци, състезания или стратегия. Но за MMO и MOBA такива бутони ще ви позволят да записвате макроси, за да извършите бързо кастинг и други действия.
 3. Вторични функции... Един вид разширение на втория параграф. Но тук говорим за мултимедийни възможности, като регулиране на силата на звука и заглушаване, прелистване на песни, отваряне на приложения и т.н. Обърнете внимание, че тези функции обикновено се осъществяват чрез клавиша Fn. Но при по-напредналите клавиатурни модели може да бъде отделен отделен блок за тях, както в HyperX Alloy FPS Elite (това беше разгледано в прегледа).
 4. Backlight... Трудно е да се намери и купи клавиатура за геймъри, които нямат подсветка. В бюджетните модели блясъкът се избира от няколко предварително зададени. Усъвършенстваните устройства ви позволяват гъвкаво да персонализирате осветяването на бутоните според вашите предпочитания.
 5. повърхност на клавишите... Отново, евтините периферни устройства обикновено са оборудвани с ABS пластмасови бутони. Евтино е, но се износва бързо и клавишите започват да светят. По-скъпите устройства използват леко груб PBT, който е по-издръжлив. Също така бутоните могат да бъдат сменяеми или силиконови (обикновено на WASD и т.н.).
 6. Софтуер... Ако тя е предоставена от производителя, тогава от тук се конфигурират подсветката, макросите и профилите. Софтуерът е необходим за напреднали геймъри и професионалисти, но е малко вероятно аматьорите да го използват.
 7. Външен вид и дизайн... Дизайнът е чист вкус, така че трябва сами да изберете подходящия вариант. Но сглобяването на устройството трябва да бъде в най-добрия случай. Клавиатурата трябва да е стабилна и издръжлива.
 8. оформление... Първо, решете дали имате нужда от цифрова подложка, тъй като някои клавиатури не я използват с цел компактност. Второ, изберете подходящо оформление - ISO или ANSI. В първия, Enter е вертикален, а лявата Shift е къса. В ANSI и двата бутона са хоризонтални и дълги.Купете кое решение е по-удобно.

Най-добрите евтини клавиатури за игри под 42 $

По правило игралните устройства са доста скъпи, така че малко потребители могат да ги закупят. За щастие на пазара има няколко компании, които предлагат страхотни продукти на много атрактивни цени. Ако искате да вземете добра клавиатура за игри, можете да по-евтино 42 $! Разбира се, те не могат да бъдат сравнени с модерни премиум модели, но ако не се считате за професионалист или дори прекарвате минимум време за игра на игри, тогава възможностите на бюджетната периферия ще са ви достатъчни. Спестените пари могат да бъдат изразходвани за интересуващия ви проект.

1. Redragon Asura Black USB

Игрален Redragon Asura Black USB

Нека започнем, разбира се, с най-достъпния модел, който е представен от игрална клавиатура от Redragon. Цветът на устройството и неговата кутия е доминиран от черно с добавяне на червено. Последният се знае, че може да ускори всеки компютър! Ако не е шега, "нарязаният" агресивен дизайн, при който допълнителни бутони са подчертани с различен цвят, изглежда страхотно (особено за цена под 1500).

Както всяка периферия за игри, бюджетната клавиатура Redragon за игри е с подсветка. Тук той е едноцветен и може да работи в седем цвята: зелено и светло зелено, светло синьо и синьо, лилаво, червено и бяло.

Освен чисто игрови клавиши, има и мултимедийни клавиши. Те са разположени на бутоните F1-F12 и се активират съответно в комбинация с Fn. Устройството е от тип мембрана, така че гладкото движение и мек звук на място. В същото време устройството е в състояние да обработи до 32 кликвания, ако по някаква причина, разбира се, имате нужда от него. Между другото, за да работите с допълнителни бутони в Asura, не се изисква специален софтуер.

Предимства:

 • осем допълнителни бутона;
 • мултимедийни възможности;
 • страхотен външен вид;
 • стилен и агресивен дизайн;
 • четимост на латиница / кирилица;
 • отлична цена за своите характеристики.

Недостатъци:

 • в слънчев ден подсветката е почти невидима.

2. A4Tech B314 Черен USB

Gaming A4Tech B314 Черен USB

Може би отличната комбинация от цена и качество на клавиатурите A4Tech е основното им предимство и причината за изключителната популярност на периферните устройства на китайската марка. Това важи и за модела B314, изграден на базата на мембранни ключове с няколко опто-механични превключватели. Последните са разработени от самия производител и сред предимствата им са светкавично време на реакция от 0,2 ms, издръжливост и устойчивост на механични натоварвания. Вярно е, че такива превключватели се използват само на WASD бутоните, които най-често са активни при стрелците. Най-добрата цена за мембранната игрална клавиатура B314 е приблизително 28 $, което е много изгодна оферта.

Предимства:

 • привлекателен външен вид;
 • подсветка с множество режими;
 • простота на настройка на макроси;
 • 9 допълнителни персонализирани бутона;
 • мотивирани разходи.

Недостатъци:

 • некачествен софтуер;
 • след време на празен ход подсветката започва да мига.

3. A4Tech Bloody B318 Черен USB

Игрален A4Tech Bloody B318 Черен USB

Следващият ред е взет от друга добра клавиатура за игри от A4Tech. По отношение на външния вид имаме пред себе си почти пълно копие на предишното устройство. На първо място, по-старият модел е малко по-малък. Друга промяна е подчертаването. Ако в B314 той е разделен на три зони, то тук той е едноцветен.

В допълнение към WASD, B318 разполага и с оптомеханични превключватели на клавишите QERF. По този начин тази клавиатура за компютърни игри е подходяща не само за феновете на стрелците, но и за любителите на MOBA игри.

Подобно на по-младия модел, A4Tech B318 има двойна защита срещу вода. Първият е организиран през дренажни отвори, които изтичат течността, а вторият е на ниво електроника, което предотвратява неговото отказ, ако потребителят случайно разлее чай или друга напитка директно върху бутоните. Упоритите противоплъзгащи се крачета на дъното също са приятни.

Предимства:

 • 8 оптико-механични бутона;
 • приемливо качество на материалите и изработката;
 • ярко синя / зелена / тюркоазена подсветка;
 • клавиатурата има подобрена водоустойчивост;
 • дизайн и ергономична почивка на китката.

Недостатъци:

 • доста шумно пространство;
 • не много удобни допълнителни бутони

4.Qcyber Dominator TKL Черен USB

Игрална зала Qcyber Dominator TKL Черен USB

Руската марка Qcyber просто взема и поставя вашия HyperX на остриетата. Да, може би преувеличихме малко, но висококачествената клавиатура Dominator TKL наистина изненадва с монтажа и характеристиките, както за ценовата марка в 46 $... Алтернатива на този модел от премиум сегмента може да се нарече Alloy FPS Pro от Kingston, който, макар и по-добър, но определено не е 2-2,5 пъти, тъй като ще трябва да преплатите за него.

Както подсказва името, тук няма цифров блок. Подобно на своя конкурент от HyperX, Dominator TKL има скелетна конструкция. Най-просто казано, няма рамки и бутоните са монтирани директно към основата. Това решение има както плюсове, така и минуси. Например, компактността е важно предимство. Но това, което определено ще ви зарадва, са двойните клавиатури. Тоест, просто е невъзможно да се „убият“ надписите върху тях.

Предимства:

 • удвоени клавиатури с кирилица;
 • достоен аналог на Cherry MX;
 • много висококачествен монтаж;
 • компактен размер и лекота;
 • много атрактивни разходи.

Недостатъци:

 • шумно пространство;
 • изместен вдясно F1-F12.

Най-добрата игрална клавиатура цена - качество

Не е нужно да плащате много пари, за да получите качествени периферни устройства, а клавиатурата на достъпна цена не трябва да е достатъчно добра. Тази категория съдържа четирите най-добри устройства, които напълно оправдават цената им. Освен това, както потребителите със скромен бюджет, така и геймърите, които са готови да похарчат сума над пазарната средна стойност за закупуване на игрални периферни устройства, ще могат да изберат подходящ модел.

1. A4Tech Bloody B820R (сини превключватели) черен USB

Gaming A4Tech Bloody B820R (сини превключватели) черен USB

Първото в класацията на клавиатурите с най-добро съотношение цена / качество е устройство от компанията A4Tech, което вече познавате. Но ако устройствата на тази марка, които разгледахме по-горе, имаха само малка част от механичните бутони, то при модела Bloody B820R механиката се използва на всички клавиши.

Сините превключватели, използвани от производителя, са декларирани на 100 милиона кликвания, а работната височина е само 3 мм. Калъфът на клавиатурата е изработен от четен алуминий. Той има дренажни отвори, за да изтече всяка влага случайно по устройството.

Предимства:

 • функционалност;
 • сменяеми ключодържатели и ключ;
 • ресурс и скорост на превключватели;
 • отлично оборудване;
 • много стабилен;
 • гъвкава конфигурация чрез софтуер;
 • персонализирано RGB осветление.

Недостатъци:

 • местоположението на кирилицата.

2. Logitech G G213 Prodigy RGB игрална клавиатура черен USB

Gaming Logitech G G213 Prodigy RGB игрална клавиатура черен USB

Прегледът продължава с клавиатурата Logitech G213 Prodigy с висококачествени клавиши с RGB подсветка. Устройството има стандартно оформление с двуетажна Enter и дълга лява Shift. В десния ъгъл на клавиатурата има няколко мултимедийни бутона, както и два клавиша, съответно за включване / изключване на игровия режим и подсветката. Последните могат да бъдат конфигурирани в рамките на 5 зони, като се използва собствено приложение.

Клавиатурата поддържа от 7 до 15 едновременни натискания на клавиши (в зависимост от регистрацията им в конкретни колони и редове). Дизайнът на периферията предполага защита от влага, но не трябва да разливате чай или бира върху нея, тъй като няма дренажни отвори, което предполага напълно ръчно почистване на устройството. G213 Prodigy също се отличава с неподвижна подложка за китката, която се съчетава хармонично с цялостния дизайн.

Предимства:

 • настройка на подчертаване и макроси;
 • много бърза реакция;
 • наличието на почивка за китката;
 • запис макроси (само на F1-F12);
 • наличието на мултимедийно устройство;
 • удобство от игра и писане;
 • отличен външен вид.

Недостатъци:

 • яркостта на подсветката може да се регулира само чрез софтуер;
 • профилите не се съхраняват в паметта на G213.

3. Razer Cynosa Chroma Black USB

Игра Razer Cynosa Chroma Black USB

Ако попитате геймър коя игрална клавиатура е по-добра, тогава той почти сигурно ще помни някой модел от Razer. Проблемът е обаче, че калифорнийският производител иска своите устройства на цена, която съответства на тяхното качество.И ако имате нужда от добри периферни устройства, но не сте готови да дадете много пари за това, тогава Razer не е подходящ. По-точно, нямаше да е подходящо, ако не беше моделът Cynosa Chroma.

Можете да получите Cynosa Pro за около хиляда по-малко. Дизайнът и възможностите на тази модификация са сходни, но подсветката има само един зелен цвят.

Препоръчителната цена на това устройство е доста скромна, като за американска марка, т.е. 70 $... За тази сума ще получите най-простата клавиатура без допълнителни бутони или усукан дизайн. Но той предоставя мултимедийни функции и настройка на подсветката в собствения софтуер. Също така в Razer Synapse можете да настроите макроси и да зададете кратки команди за връзка с Fn.

Какво ни хареса:

 • ниско ниво на шум;
 • усъвършенстван софтуер;
 • възможност за запис на макроси без използване на софтуер;
 • атрактивни разходи;
 • удобни мембранни бутони;
 • добре развита защита от влага;
 • пълна поддръжка на Chroma.

4. HyperX Alloy FPS Pro (Cherry MX Red) черен USB

Игрален HyperX Alloy FPS Pro (Cherry MX Red) черен USB

Тъй като споменахме компактната геймърска клавиатура HyperX Alloy FPS Pro по-горе, тогава ще допълним втората категория за класификация с това устройство. Този модел използва стоманена рамка с плоча вътре. Дизайнът е много твърд и поради компактния си размер се чувства по-съгласуван от модела с цифров блок.

По отношение на ергономията клавиатурата TKL традиционно е по-добра, ако сте с дясна ръка. Но в случай, че се нуждаете от цифров блок, ще трябва да го закупите отделно. Alloy FPS Pro е удобен не само за игра, но и за писане. За щастие устройството е доста тихо. За да направите още по-малко шумни, можете да закупите гумени пръстени за копчетата.

Предимства:

 • безшумни превключватели Cherry MX Red;
 • компактен размер;
 • страхотно изграждане;
 • отличен външен вид;
 • 6KPRO поддръжка;
 • високо ниво на надеждност;
 • разглобяем кабел;
 • разумна цена.

Недостатъци:

 • софтуер липсва.

Най-добрите премиум игрови клавиатури

Премиум периферните устройства са отделна категория клавиатури, които не са насочени към всички потребители. Цената на клавиатурите от този клас е доста сравнима с видеокартите на първо ниво и дори по-висока. Този ценови маркер обаче се обяснява не само с префикса „игра“. Игралните устройства са по-добре сглобени и проектирани за постоянно увеличени натоварвания. Те са гъвкаво адаптивни към нуждите на потребителя и са идеални както за възпроизвеждане, така и за въвеждане на големи количества текст. Заслужава да се добави към това и наличието на много допълнителни, често много полезни опции в игралните периферии.

1. Corsair K68 RGB (CHERRY MX червен) черен USB

Игрален Corsair K68 RGB (CHERRY MX червен) черен USB

Стандартните превключватели Cherry MX не са защитени от прах и влага. Corsair реши да поправи тази функция с пускането на K68 RGB модела. Клавиатурата е перфектно сглобена и ви позволява индивидуално да регулирате подсветката на всеки бутон. За да направите това, трябва да инсталирате собствената програма CUE, където има и други настройки.

Моделната гама на компанията включва и клавиатурата K68 с само червена подсветка. Но сега той се предлага само в няколко три магазина и не е по-евтин, така че е по-добре да закупите по-напреднала версия.

Клавиатурата Corsair отбелязва високо оценки за своите удобни за употреба бутони. Купувачите също са доволни от наличието на отделна мултимедийна единица и подвижна почивка за китката. В долната част на устройството има висококачествени гумени подложки. Но по някаква причина те не са на сгъваемите крака, което донякъде нарушава стабилността на клавиатурата.

Предимства:

 • силиконова подложка срещу прах и влага;
 • почти толкова тихо, колкото MX Silent Red;
 • гъвкаво приспособима RGB подсветка;
 • отделни мултимедийни бутони;
 • функционален патентован софтуер.

Недостатъци:

 • само един тип превключватели Cherry MX;
 • отне възможностите на фона на водещите кораби.

2. Logitech G G910 Orion Spectrum USB

Gaming Logitech G G910 Orion Spectrum USB

Една от най-удобните клавиатури според реалните отзиви на клиентите. В G910 Logitech използва собствени механични превключватели Romer-G за повишена издръжливост и намалено пътуване.В допълнение към 113 главни бутона има и 9 програмируеми клавиша (5 вляво и 4 над F1-F4). В десния ъгъл на устройството има блок от мултимедийни бутони и колело за регулиране на силата на звука. Вляво са клавишите M1-M3, за да изберете желания профил и MR, за да ги запишете.

Отличителна черта на клавиатурата Logitech G910 Orion Spectrum е сгъваема платформа в централната горна част, където можете да инсталирате вашия смартфон или таблет. Използвайки собствения софтуер Arx Control, потребителят ще може да наблюдава различни параметри на играта на дисплея на мобилно устройство или да контролира компютърни компоненти (температура на процесора, натоварване на графична карта и т.н.). Там можете също да показвате мултимедийни бутони, информация за макроси, както и други функции / информация.

Предимства:

 • меко и гладко пътуване на клавишите;
 • дълга гаранция за 3 години;
 • качество на материалите и изработката;
 • блок от допълнителни бутони;
 • ще оцени гъвкавостта на настройката на подсветката;
 • лесно превключвайте профили.

Недостатъци:

 • впечатляващи размери;
 • не всеки има нужда от притежател на смартфон.

3. SteelSeries Apex M750 Black USB

Игрални SteelSeries Apex M750 Black USB

Решихме да поставим Apex M750 на второто място в ТОП на първокласните клавиатури. Този модел е един от най-добрите в гамата на SteelSeries и редовно се използва в състезания от електронни спортисти. Устройството е оборудвано със собствени QX2 превключватели, за които ресурсът е деклариран на ниво от 50 милиона кликвания. Корпусът на клавиатурата е изработен от алуминий от серия 5000, който е известен със своята издръжливост.

Една от най-добрите клавиатури за надеждност от SteelSeries се предлага в редовни и опростени формати (без цифрова подложка). Вторият вариант струва около 35 $ по-евтино и се нарича Apex M750 TKL.

Ако имате устройства от SteelSeries, тогава чрез приложението можете да синхронизирате подсветката с тях. Макросите също са конфигурирани там. Тактически M750 е сравним с конкурентите си Cherry MX Red, но този модел е осезаемо по-тих. Останалата част от устройството не се откроява в нищо и освен това човек може да отбележи само няколко резервни гумени крачета, с помощта на които се регулира височината на клавиатурата и устройството е добре стабилно на масата.

Професионалисти:

 • ход и ресурс на превключватели;
 • гъвкава настройка на подсветката;
 • широк спектър от настройки за вашите собствени предпочитания;
 • материали и качество на изграждане;
 • Anti-Ghosting на всички бутони;
 • удобен патентован софтуер.

4. Razer BlackWidow Elite Black USB

Игри Razer BlackWidow Elite Black USB

Каква трябва да бъде най-добрата механична клавиатура за игри? Вярваме, че истинският идеал може да бъде обобщен само с 3 думи - Razer BlackWidow Elite. Това е нов модел на марката, който беше представен на IFA през есента на 2018 година. Появата на устройството веднага разпознава „семейните характеристики“ на серията. Долната част на кутията на клавиатурата е направена от пластмаса, но основата, която се сгъва в долната част, е направена от лист от здрав метал.

Функционална и надеждна, клавиатурата на Razer също запазва удобна стойка. Прилепва се към корпуса с магнити, а горната му част е от изкуствена кожа, под която има мек пълнител. Клавиатурната подредба е стандартна (ANSI), бутоните имат лесни за четене символи и персонализирано RGB подсветка. F10-F12 има режим на игра и настройка за яркост. В десния ъгъл има бутони за управление на медиите.

Предимства:

 • наличието на USB порт и 3,5 мм жак;
 • клавиатурата е много стабилна на масата;
 • стилно осветление и Chroma ефекти;
 • удобна почивка за китката;
 • три нива на повдигане (43, 48 и 55 мм).

Недостатъци:

 • външни стабилизатори за големи бутони;
 • ключодържателите са изработени от ABS пластмаса.

Коя игрална клавиатура е по-добре да се купи

Сред евтините периферни устройства най-добрите варианти за игрални клавиатури предлагат A4Tech. В ценовата категория 42–70 $ можете да вземете механика от домашната марка Qcyber или добри модели мембрани от Logitech и Razer. Всички устройства се представиха добре в първокласната категория клавиатури, така че изберете според вашия вкус. И ако търсите страхотно компактно решение, тогава купете HyperX Alloy FPS Pro.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони