7 най-добри батерии за зимата

С настъпването на първата слана много любители на автомобилите започват да имат значителни проблеми, свързани със стартирането на двигателя. Освен всичко друго, акумулаторът на колата също е отговорен за тази функция, която доставя ток на стартера, предназначен да задейства коляновия вал. Това отнема много енергия, а студът води до намаляване на капацитета. Затова е необходимо да закупите само най-добрите батерии за зимата, за да се гарантира, че колата стартира дори в най-тежките студове. В момента на пазара се продават доста голям брой различни модели батерии, не всички от които са с достатъчно качество, за да служат добре през зимния сезон. За да улесните тази задача, можете да се съсредоточите върху моделите, представени в този преглед.

ТОП 7 най-добри батерии за зимата

Акумулаторът е химически източник на електричество. Това означава, че тя зависи от законите на скоростта на химическата реакция, които определят нейните характеристики през летния и зимния сезон. Максималната ефективност на батерията се постига при + 27 ℃. При температура от -18 ℃ стартовите му характеристики се намаляват с около 60%, така че за студен климат е необходимо да се търси висококачествена и надеждна батерия.

Освен студа, който намалява капацитета на батерията, устройството се влияе и от значително по-голям брой едновременно включени устройства, като фарове, печка и други. В този случай генераторът не е в състояние да осигури на всички тях енергия, което означава, че значителна част от него се взема от батерията. По този начин има хронично недозаписване на устройството, постепенно го изключва. Изборът на батерия трябва да отчита всички отрицателни фактори, така че да издържи дълго време.

1. VARTA Blue Dynamic E12

VARTA Blue Dynamic E12 за зимата

Това устройство е отличен пример за модерна висококачествена и надеждна батерия. Това е една от най-добрите батерии за зимата в класацията, произведена с помощта на най-модерните технически разработки.

VARTA Blue Dynamic E12 е продукт с решетка, изработена от многокомпонентна сребърна сплав. Тази технология позволява използването на батерията без нужда от постоянна поддръжка. Не е необходимо да добавяте вода или сярна киселина към него. Тази батерия е предназначена за автомобили от различни класове, както средни, така и първокласни. Той е идеален за градски пътувания, където има много спирки и скоростта не е твърде висока. Това се дължи на способността на батерията да възстановява бързо своя заряд.

Други предимства включват следното:

 • 25% повече стартова мощност от моделите от серия Black;
 • рециклируеми;
 • гарантирана начална мощност и висока скорост на зареждане.

Единственият недостатък е цената му, може би една от най-високите в рейтинга.

2. BOSCH S4 005 (0 092 S40 050)

BOSCH S4 005 (0 092 S40 050) за зимата

Серията сребърни акумулатори от Bosch е предназначена за използване в повечето съвременни автомобили. Това устройство е една от най-популярните батерии за зимата, тъй като има отлични характеристики, които влияят върху използването му по това време на годината.BOSCH S4 005 е най-добрият избор в комбинация от цена и качество.

Сред основните му предимства са:

 • 15% повече ток при студен старт в сравнение с конвенционалните батерии;
 • 20% по-дълъг експлоатационен живот от стандартните модели;
 • гаранция за осигуряване на енергия на превозни средства със средно количество електрическо оборудване;
 • надеждност в работата;
 • способността за ефективна работа във всяка климатична зона;
 • пълно съответствие с изискванията на производителите на автомобили.

Сред недостатъците може да се нарече малко надценена.

3. MUTLU CALCIUM SILVER 60R

MUTLU CALCIUM SILVER 60R за зимата

Дълго време продуктите на турската компания MUTLU заемат високи места в рейтинга на автомобилни акумулатори. Тази батерия не е изключение. Той принадлежи към категорията без поддръжка и има технологични характеристики, които го правят надежден източник на енергия за всеки лек автомобил.

Корпусът на тази батерия е изработен от полипропилен и има добра устойчивост на вибрации. Също така, това устройство има електролитен индикатор за плътност и гарантира стабилна работа при температури от -40 ℃ до + 40 ℃.

Капацитет от 60 Ah и стартов ток от 600 A позволява на батерията да стартира двигатели с обем от 1,5 до 2 литра. Използването на усъвършенствана Ca / Ca технология може да увеличи устойчивостта на корозия на електродите и да намали саморазреждането на батерията.

Сред предимствата са:

 • висока ефективност;
 • висока устойчивост на вибрации;
 • работи добре в студен климат;
 • дизайн без поддръжка.

Подобно на предишните две, има недостатък на марката сред недостатъците.

4. AkTech Classic ATC 60-З-R

AkTech Classic ATC 60-З-R за зимата

Продуктите AkTech напълно отговарят на приложимите азиатски, европейски и руски стандарти. Благодарение на приложените иновации, тази евтина, но добра батерия постига отлични показатели:

 1. големи стойности на стартов ток и енергийна интензивност;
 2. отлична устойчивост на корозия;
 3. устойчивост на устройството към саморазряд;
 4. универсални полюсни клеми;
 5. устойчив на замръзване корпус;
 6. висока степен на херметичност на покритието.

Сред недостатъците може да се отбележи фактът, че при силни студове началният ток понякога не достига желаните стойности.

5. Akom 62 pr.p

Akom 62 pr.p за зимата

Търговската марка AKOM се появи през 2001 г. и до 2005 г. овладее напълно целия цикъл на производство на батерии. Първоначално компанията се специализира в производството на батерии Varta, по време на които натрупа необходимия опит. Това даде възможност през 2006 г. да стартира производството на собствени акумулаторни батерии.

В момента Acom използва технология на базата на калций, за да замени остарялата антимон. Това даде възможност да се постигне следното:

 • повишаване на ефективността на приемане на тока за зареждане;
 • осигурете стабилно ниво на електролити;
 • дълга гаранция (3 години);
 • поддържа експлоатационни свойства най-малко 1,5 години;
 • повишавайте устойчивостта на плочите срещу разрушаване и корозия.

Недостатъците включват:

 • изисква мониторинг на нивото на електролита.

6. Звяр 60 A / h

Звяр 60 A / h за зимата

AkTech (Battery Technologies) има няколко серии акумулаторни батерии в асортимента си. Една от най-известните и популярни, продавани на достъпна цена, е серията "Звяра".

Този евтин автомобилен акумулатор, като всички представители на гореспоменатата серия, е в състояние да осигури енергия дори на автомобили със значително потребление на енергия. Това е много важно в днешно време, защото повечето превозни средства са оборудвани с много електрическо оборудване, например аудио системи, климатик, отопляеми седалки, прозорци, огледала и други.

Поради факта, че всички устройства от серията "Beast" са предразположени към кипене, те са оборудвани с индикатор за електролитна плътност. Когато стане червено, това ще сигнализира, че е време да се долива с дестилирана вода.Препоръчва се използването на специално устройство за зареждане, което трябва да бъде настроено на ток, чиято сила не надвишава 10% от капацитета на батерията. От 60 Ах това ще е 6 А.

Недостатъците включват необходимостта от поддръжка след няколко години.

7. СТАНДАРТ ЗА БАТЕРИЯ ЗА ТЮМЕН 55 A / h

ТЮМЕНСКИ СТАНДАРТ ЗА БАТЕРИЯ 55 Ah за зимата

Това устройство е най-добрият модел автомобилен акумулатор, предназначен за евтини домашни и чуждестранни автомобили, оборудван със стандартен комплект и няма прекалено много консуматори на енергия. Тази батерия е произведена по съвременна технология, която осигурява следните предимства:

 1. дълъг експлоатационен живот;
 2. устойчивост на падане на напрежението в мрежата;
 3. голям резистивен капацитет;
 4. минимално ниво на саморазряд;
 5. висока надеждност при стартиране на двигателя;
 6. оптимално съотношение качество и разходи.

Съдейки по отзивите на потребителите, тази батерия също има много удобна дръжка и информативен индикатор за зареждане.

Недостатъци:

 • склонност към кипене бързо;
 • често се намират фалшификати;
 • трябва да се долива с дестилирана вода.

Как да изберем батерия за зимата

Изборът на добра акумулаторна кола трябва да се извърши според следните параметри:

 • Ток на студен старт... Тази характеристика е отговорна за стартирането на двигателя. Колкото по-висок е, толкова по-лесно ще бъде стартирането.
 • Резервен капацитет... Той се измерва в минути и показва времето, през което устройството е способно да подава ток от 25А при 27 ℃, когато генераторът не работи, докато не достигне 10,5 V. Оптималната стойност е 1,5 часа. През зимата тази стойност ще бъде много по-ниска.
 • Номинално напрежение... Той е сумата от напрежението на всички батерии. За повечето леки автомобили тя е 12 V.
 • Номинален капацитет... Изчислява се чрез измерване на енергийната мощност на напълно заредена батерия при 20-часово разреждане. И така, устройство с капацитет от 60 Ah трябва да произвежда поне 3 A.
 • Размери на батерията... Необходимо е да се вземе предвид размерът на седалката, в противен случай тя може просто да не пасва или да е твърде малка.

Когато избирате батерия, няма да е излишно да се обърнете към производителя. По-добре е да изберете добре известни и доказани, въпреки че тук можете да се сблъскате с фалшив. Затова трябва да обърнете внимание и на наличието на гаранция и сертификати.

Коя батерия трябва да купите

Ако е много трудно да се ориентирате в разнообразието от модели и производители, тогава тази оценка на най-добрите автомобилни акумулатори за зимата може да помогне. За да решите кой е по-добър в конкретна ситуация, не е необходимо да изберете един от моделите, посочени в прегледа, но можете да се ориентирате по една или друга характеристика.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони