10 най-добри автомобилни радиостанции за качество на звука

Шофирането може да бъде забавно и вълнуващо, но по-често не е монотонно и скучно. Това важи особено за пътуванията сами. И когато избира радио за автомобил, водачът на първо място се стреми да се забавлява на пътя. Не е изненадващо, че автомобилистите искат да закупят висококачествено и функционално устройство, което в идеалния случай ще се справи с възложените му задачи. Не всеки шофьор обаче е готов да отдели много време в търсене на най-добрия вариант за своите нужди и финансови възможности. И ако принадлежите към тази категория потребители, тогава е добре, защото ние направихме всичко за вас, като съставихме голям преглед на най-добрите автомобилни радиостанции.

Кое автомобилно радио е по-добре да изберете

Може би е трудно да се намери друга ниша, където са представени толкова малко производители. Ако говорим за лидери на пазара, тогава почти всеки водач може да назове само 2-3 марки. Нашата класация включва 5 известни производители на автомобилни радиостанции:

 1. Pioneer. Компания, която няма нужда от допълнително въвеждане. Историята му започва преди повече от 80 години, а руските потребители познават Pioneer от средата на 90-те.
 2. KENWOOD. Марка, известна както на местните, така и на световните автомобилисти. Марката KENWOOD е само с 8 години по-млада от основния си конкурент, но обхватът й е малко по-широк.
 3. JVC. Един от най-старите производители, който се е утвърдил добре на пазара на акустика. В асортимента му има отлични радиокасетофони.
 4. Sony. Тази компания започна с производството на радиостанции, но с течение на времето нейната област на дейност се промени. Сега Соня дори има отдел, отговарящ за производството на филми. Но компанията не е забравила за аудио оборудване, включително автомобилни радиостанции.
 5. Alpine. Скъп и богат. Може би това трябва да се каже за тази марка. Петото място в списъка за Alpine е просто формалност, тъй като неговата технология определено може да остави повечето конкуренти след себе си.

ТОП 10 най-добри автомобилни радиостанции

Интересен факт е, че всички компании, представени в прегледа, са създадени в Япония. И кой, ако не японецът, е най-добрият в финия звук и технологиите? Това означава, че по отношение на качеството на звука, всички автомобилни радиостанции, представени в класацията, могат приятно да изненадат. Няма оплаквания относно монтажа и надеждността, което е много рядко явление. В същото време цената на избраните от нас модели е много разнообразна, което ще позволи да се намери идеалната опция както за водачите с 3-5 хиляди, така и за автомобилистите, които са готови да похарчат повече от 7 хиляди за закупуване на магнетофон.

Най-добрите автомобилни радиостанции с размер 1DIN

Основната характеристика на всяко радио е неговият размер. Той се предлага в два вида и се определя от немския стандарт DIN. Ширината и височината на първия сорт (1DIN) са съответно 178 и 50 мм. Днес това е най-популярното решение, но постепенно такива устройства се заменят с по-модерни опции. Ако колата ви изисква магнетофон с точно 1DIN размер, тогава изберете подходящата опция сред представените по-долу модели, които са най-добрите в своя клас.

1. Sony DSX-A212UI

Най-добър по звук Sony DSX-A212UI

Впечатляващата функционалност не е важна за всички, но достъпната цена ще се хареса на много автомобилисти. Ако принадлежите към тази категория потребители, тогава бюджетният магнитофон Sony DSX-A212UI е идеалният избор за вашите изисквания. Мощността на усилвателя му е проектирана за 4 видра с 22/50 W.Устройството поддържа FLAC, WMA и MP3, а също така има 18 и 6 предварително настроени съответно за FM и AM.

Ако харесвате богати ниски нива, тогава просто натиснете бутона EXTRA BASS, за да напълните кабината с богат бас. Можете също така индивидуално да регулирате звука с 10-лентов еквалайзер. Потребителите могат да свържат както флаш устройства, така и мобилни устройства към вградения USB порт. Освен това поддръжката за Android Open Accessory 2.0 ви позволява директно да възпроизвеждате музика от вашия смартфон.

Ако разгледаме DSX-A212UI в неговата ценова категория, тогава можем да кажем, че имаме най-доброто автомобилно радио по отношение на качеството на звука. Намерете също толкова интересно решение с цена 42 $ не просто трудно, но и невъзможно. И ако не сте взискателен потребител, но искате да спестите пари, тогава устройството от японската марка Sony е точно това, което трябва да купите.

Предимства:

 • атрактивни разходи;
 • върхова мощност 4 x 55 W;
 • регулируема подсветка;
 • чист звук;
 • невероятен звук;
 • персонализирано управление на волана
 • 10-лентов еквалайзер.

Недостатъци:

 • неудобно местоположение на бутони за превключване на песни;
 • леко объркващи настройки.

2. KENWOOD KMM-304Y

KENWOOD KMM-304Y

Искате да получите страхотен звук на достъпна цена? В този случай е по-добре да закупите евтин магнитофон от KENWOOD. KMM-304Y има номинална мощност 30 W (за всеки от 4-те канала) и пикова мощност 50 W. Има поддръжка за iPhone / iPod и RDS. Ако е необходимо, можете да организирате управление на автомобилното радио чрез джойстика на волана. Традиционно за съвременните устройства в KMM-304Y е налична подсветка на екрана и контроли във всеки цвят по избор на потребителя. За безопасност в радиото, предният панел е сменяем.

Предимства:

 • 11 предварителни настройки на еквалайзер;
 • превключване между моно / стерео;
 • многоцветна подсветка с възможност за регулиране;
 • привлекателен външен вид;
 • поддържа Hi-Res Audio;
 • страхотен звук;
 • комбинация от цена и характеристики;
 • гъвкава настройка чрез еквалайзера.

Недостатъци:

 • пластмасата много лесно се замърсява.

3. Pioneer DEH-S5000BT

Pioneer DEH-S5000BT

Продължава класацията на автомобилни приемници Pioneer DEH-S5000BT. Това устройство има атрактивен външен вид, отлично качество на звука и много добра цена за декларираните характеристики. 112 $... Максималната мощност на устройството е 4 x 50 W. DEH-S5000BT има монохромен дисплей с адаптирана подсветка и лесна работа.

Устройството е оборудвано с схема, базирана на MOSFET транзистори, което води до по-плавно и по-ефективно усилване.

Можете да възпроизвеждате песни на вашето автомобилно радио Pioneer, като използвате AUX, USB или CD. Последният вариант е все по-рядко срещан в новите устройства, така че е хубаво, че присъства тук. DEH-S5000BT също има радио.

Какво ни хареса:

 • гласов контрол (чрез Siri);
 • поддръжка за Android и iOS;
 • отлична функционалност;
 • надеждност и практичност;
 • оптимизация на аудио потока;
 • три чифта RCA за акустика;
 • Bluetooth микрофон за караоке;
 • възпроизвеждане на CD.

4. JVC KD-X355

JVC KD-X355

Линията на автомобилни радиостанции JVC с 1 DIN за 2018 г. предложи много интересни продукти на автомобилистите, включително модела KD-X355. Какво може да предложи тази акустика на цена от около 56 $? Разбира се, няколко цвята за вградената подсветка, DAC (24 бита, 96 kHz), поддръжка за всички популярни формати, както и устройства на Apple, 13-лентов еквалайзер и гъвкава настройка на всички необходими за потребителя параметри.

Предимства:

 • можете да промените цвета на подсветката;
 • компактност (дължина само 100 мм);
 • зареждане на телефона, когато е свързан;
 • отличен аудио процесор;
 • голямо разнообразие от настройки;
 • звукът е доста добър за цената.

Недостатъци:

 • може да бъде трудно за свързване на смартфони.

5. Pioneer SPH-10BT

Pioneer SPH-10BT

Първото място е заето от друго автомобилно радио Pioneer. Моделът SPH-10BT е много достоен вариант за покупка, който определено няма да разочарова купувачите.Можете да регулирате звуковите параметри за разглеждания модел, като използвате таблет или смартфон с инсталирана Smart Sync.

SPH-10BT радио касетофонът поддържа гласови команди, осигурявайки най-удобния контрол и бърз достъп до ключови функции.

Между другото, телефонът може да бъде фиксиран тук на специален държач. В резултат на това това не само улеснява управлението, но също така ви позволява да показвате видео на него и да използвате други опции. Радиото Pioneer е съвместимо със сензори за паркиране, така че разстоянието до препятствие може да се покаже на дисплея на вашето мобилно устройство.

Предимства:

 • монтаж на смартфон;
 • внимателно управление;
 • лекота на персонализиране;
 • съотношение цена-качество;
 • невероятен звук;
 • гласови команди;
 • фокусиран върху съвременния потребител.

Най-добрите автомобилни радиостанции в размер 2DIN

Размерът на 2DIN се различава от първия тип само по височина. Тук тя е точно два пъти по-голяма (100 мм). Разбира се, с помощта на адаптерни рамки водачът може да инсталира по-компактни магнитофони в колата. Но по-големият размер означава и повече възможности, така че не трябва да се отказвате от избора на 2DIN автомобилни радиостанции, ако те могат да бъдат инсталирани във вашия автомобил. Сред основните предимства на тези решения са увеличеният размер на екрана и по-удобното управление. За втората категория също избрахме 5 представители, а производителите им са почти еднакви (Sony беше заменен от марката Alpine).

1. JVC KW-X830BT

JVC KW-X830BT

Ако автомобилното радио на склад не ви подхожда и искате да закупите нещо по-модерно в функции и звук на достъпна цена, тогава разгледайте модела KW-X830BT. JVC е измислил устройството си колкото е възможно повече, правейки го едновременно функционално и стилно. Удивително е, че производителят успя да комбинира строгост и елегантност в едно устройство. Няколко ъглови функции, адаптирана подсветка, удобен контролен панел - всичко това отличава отлично KW-X830BT.

Разбира се, предимствата на автомобилното радио не свършват дотук. За да управлява радиото чрез Bluetooth, производителят е предоставил удобно собствено приложение, което може да бъде изтеглено съответно от магазините на AppStore и Play Market за iOS и Android. Тук има и контролен панел, което също е приятно да се види с цената 105 $... Дисплеят в едно от най-добрите автомобилни радиостанции е монохромен. За показване на информация за песента има две полета с 13 и 8 знака, всяко от които е разделено на 16 сегмента. Също така екранът може да показва друга информация като часа или днешната дата.

Предимства:

 • страхотно звучене;
 • гъвкави аудио настройки;
 • удобно управление както чрез смартфон, така и без него;
 • функция свободни ръце;
 • FLAC до 24 бита / 96 kHz;
 • атрактивен дизайн.

Недостатъци:

 • сложността на настройките;
 • не чете дискове с капацитет 32 GB.

2. Pioneer MVH-S610BT

Pioneer MVH-S610BT

Следващият ред е зает от един от най-новите модели от Pioneer. Ако не искате да се занимавате с избора на автомобилно радио, тогава дайте предпочитание на MVH-S610BT и се насладете на усъвършенствано устройство за разумна цена.
Що се отнася до цената, тя започва от 104 $... За тази сума купувачът ще получи стилен автомобилен приемник с 12-знаков екран, функция за свободни ръце, възможност за работа с устройства, базирани на iOS и Android, над 210 хиляди цвята за персонализирано осветление и 4 x 50 W усилвател. Има и караоке функция, възможност за управление на джойстик на волана и поддръжка за Spotify (безплатни и премиум акаунти).

Предимства:

 • отлично изграждане;
 • три RCA изхода;
 • функционалност на високо ниво;
 • ниска цена;
 • високоскоростно изпълнение;
 • високо качество на звука.

3. Alpine CDE-W296BT

Alpine CDE-W296BT

Автомобилното радио на Alpine е най-скъпото в класацията, поради което то зае само трето място. Но ако говорим за качеството на звука, то CDE-W296BT няма почти никакви конкуренти.Гъвкавите настройки на звука, възможността за управление на музика чрез джойстик на волана, широка гама от опции за осветяване на контрола и възможността за синхронизиране със смартфон чрез Bluetooth са някои от ключовите предимства на прегледания модел. Недостатъкът на автомобилно радио с 2 DIN е невъзможността да се работи с руски етикети.

CDE-W296BT е единственото устройство в тази категория, което може да възпроизвежда музика от CD. Ако имате голяма колекция от компактдискове, която е жалко да изхвърлите, тогава това е характеристиката на алпийския модел със сигурност.

Предимства:

 • висококачествен ЦАП;
 • обмислен еквалайзер;
 • контрол от смартфон;
 • прекрасен дизайн;
 • лекота на управление;
 • бързо търсене на радиостанции.

Недостатъци:

 • впечатляваща цена;
 • висок процент дефекти.

4. KENWOOD DPX-M3100BT

KENWOOD DPX-M3100BT

Когато стигнахме до това какъв отличен радиокасетофон в комбинация с цена и качество е достоен да заеме второ място, без съмнение избрахме DXP-M3100BT. Това красиво и надеждно устройство може да бъде само за вас 95 $... Няма ли причина да тичаме до магазина? Ако имате нужда от повече информация, след това наблюдаваното автомобилно радио може да се похвали с ярък дисплей с матричен характер, перфектно четим дори при ярка слънчева светлина.

Освен това има USB порт и AUS, прибран в долния десен ъгъл зад капак. Вграденият в автомобилното радио Bluetooth модул ви позволява едновременно да свържете двойка устройства към 2DIN приемника в режим на свободни ръце. Ако говорим за начина на слушане на музика, тогава броят им се увеличава до пет парчета. Производителят използва Space Enhancement (виртуално увеличение на звуковото пространство) и Sound Realizer (за компресирани файлове) като инструменти за подобряване на звука.

Предимства:

 • информативен дисплей;
 • ценовите етикети са по-ниски от конкурентите;
 • чете всички основни формати;
 • добре разработен контрол;
 • няколко начина за извеждане на аудио;
 • добра функционалност;
 • отличен аудио процесор;
 • технологии за подобряване на звука.

Недостатъци:

 • незавършено приложение за iOS.

5. Pioneer FH-X730BT

Pioneer FH-X730BT

С първото място решихме да не страдаме и просто избрахме автомобилно радио с размер 2DIN, което собствениците на автомобили харесват най-много. Трябва да признаем, че FH-X730BT не само надмина повечето конкуренти, но и се превърна в едно от най-интересните устройства в рамките на марката Pioneer. Чист звук, удобни контроли, добре обмислен еквалайзер за 13 ленти - всичко това е значителен плюс на прегледания модел.

FH-X730BT ви позволява да възпроизвеждате музика в почти всеки формат чрез USB, AUX, както и Bluetooth.

Както се очаква от съвременните автомобилни аудио системи, популярният модел автомобилно радио поддържа технологията Apple. В същото време възпроизвеждането може да се контролира не само през панела, но и чрез всеки модерен смартфон. FH-X730BT също има опция за свободни ръце, а самият CD приемник може да разпознава всички популярни формати, включително FLAC.

Предимства:

 • функционалност;
 • простота и променливост на настройките;
 • управление чрез джойстик по телефона и волана;
 • отлично съотношение цена / качество;
 • перфектна комбинация от цена и качество на звука;
 • звук на нивото на по-скъпите аналози.

Недостатъци:

 • понякога замръзва при четене на флаш устройства;
 • предният панел лесно се надраска.

Кое автомобилно радио е по-добре да се купи

Представената класация на най-добрите автомобилни радиостанции по отношение на качеството на звука бе оглавена от Pioneer. Първо, тя е лидер на всяка категория. Второ, тази марка зае 4. от 10 места наведнъж.Всъщност всяко от нейните устройства е отличен избор за парите си. В категория 2DIN Alpine е най-силният конкурент. Вярно е, че цената за CDE-W296BT е доста висока. Ако не можете да си позволите такова устройство, тогава изберете JVC или KENWOOD. Те също се представиха добре в сегмента 1DIN, но Pioneer все пак успя да стане лидер, заобикаляйки както тези марки, така и популярната марка Sony.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони