10 най-добри автомобилни ракети

Въпреки факта, че работеща батерия по принцип не се нуждае от допълнително зареждане, съществуват различни обстоятелства за непреодолима сила, водещи до факта, че е невъзможно стартирането на двигателя. Най-често това се случва поради факта, че водачът не е изключил размерите, оставяйки колата на паркинга или слуша музика много дълго, докато колата не е работила. В този случай може да ви помогне или друг любител на автомобила или специално зарядно устройство. Те получават името си от комбинацията от функции като зареждане на батерията и стартиране на двигателя, когато той е дълбоко разреден. Изборът на такива устройства се усложнява от богатия им асортимент. За да направите този процес малко по-лесен, можете да използвате следната класация на най-добрите пускови установки.

Най-добър скок стартер за кола

Jump стартери или преносими стартери са коренно различни от другите зарядни устройства и стартери. Те имат много компактен размер, достъпна цена и висока производителност. Стартовите стойности на тока могат да достигнат от 300 до 600 А. В същото време теглото им рядко надвишава 1 килограм, което позволява свободното им транспортиране в багажника, за да могат постоянно да ги имат под ръка.

Батериите за стартери за преносими автомобили са в състояние да издържат на студове, до -20 ℃, висока влажност и задържат високо ниво на зареждане за дълго време. Липсват и такива отрицателни свойства като саморазряд и ефект на паметта. Едно от основните им предимства е пълната автономност на работата, независимо от наличието на електрическата мрежа.

В момента има доста разновидности на такива устройства, в които е доста лесно да се объркате, особено за неподготвен купувач. Следователно, за да улесним решението кое е по-добро, по-долу е рейтингът на Jump Starter устройства, които в момента се считат за едни от най-добрите в своя клас.

1. Neoline Jump Starter 500A

Neoline Jump Starter 500A

Този модел на стартовото устройство осигурява възможност за стартиране на дизелови двигатели с обем до 3,5 литра, както и бензинови двигатели, с обем до 6,5 литра при почти 20 ° C. В по-студено време ефективността намалява. Подобен ефект се осигурява от 4-клетъчна батерия, способна да подава изходно напрежение до 16,8 V, за разлика от повечето други подобни устройства, при които батериите се състоят от 3 клетки и извеждат напрежение не повече от 12V.

Батерията Neoline Jump Starter 500A е с капацитет 10400 mAh и позволява до 20 стартирания с едно зареждане. Също така, това стартиращо устройство има защита срещу такива случаи като дълбок разряд, обратен ток, обратна полярност, обратен заряд, късо съединение, загуба на контакт.

От недостатъците си струва да се отбележи, че цената може да бъде по-ниска.

2. ХОМЕР Н3

ХОМЕР Н3

Този стартер е третият в цялата гама HUMMER. Той има доста добри характеристики под формата на батерия с капацитет 6000 mAh, както и стартов ток от 300 А. Това ще направи възможно стартирането на двигателя, дори при ниски температури. Така че, това е достатъчно за 5 старта при замръзване до -30 ℃. HUMMER H3 може успешно да управлява 2 литрови бензинови или 1,5 литрови дизелови двигатели.

В допълнение, с помощта на това устройство можете да зареждате всякакви съвременни електронни джаджи. И всички тези функции се осигуряват от компактен стартер, който лесно може да се побере в джоб на сакото. Други функции включват фенерче.

Недостатъците включват само сравнително малък капацитет на батерията.

3. CARKU E-Power-21

CARKU E-Power-21

Този модел е един от най-добрите стартери за автомобил. Въпреки своя умален размер, той е в състояние да стартира почти всеки двигател, независимо от условията на околната среда. Това е осигурено от капацитет от 18000 mA / h и пиков входен ток от 600 А. Това устройство е оборудвано и с голямо разнообразие от адаптери, с които можете да зареждате телефона си или всяка друга електронна джаджа.

CARKU E-Power-21 е един от лидерите на руския пазар и носител на националната награда „Автокомпонент на годината“, благодарение на високото си качество и надеждност. Това устройство е оборудвано с пълна защита срещу късо съединение и осигурява лесно стартиране на двигателя на автомобила до 30 пъти с едно зареждане.

Сред недостатъците си струва да се отбележи доста високата цена.

4. BERKUT JSL-18000

BERKUT JSL-18000

Това пусково устройство е в състояние да достави голям стартов ток от 600 A, което е напълно достатъчно за стартиране на бензинови двигатели до 7 литра и дизелови двигатели до 4,5 литра. Вярно е, че тези стойности са правилни при положителни температури. През зимата те трябва да бъдат разделени на около две. Веднага след стартиране на двигателя устройството се изключва.

От допълнителните функции в ракетата BERKUT JSL-18000 може да се отбележи следното:

 • възможност за зареждане на модерни мобилни джаджи, включително лаптопи;
 • наличието на голям брой конектори, включително тези, използвани в продуктите на Apple;
 • вградено фенерче за отлична яркост на осветлението и дълго време на работа.

Силовите проводници на това устройство са оборудвани със специален блок, който няма да позволи да се започне с грешна полярност на връзката или с нейното лошо качество.
Недостатъкът е доста значителната цена.

5. Fubag Drive 450

Fubag Drive 450

Този компактен, модерен и евтин стартер е в състояние да стартира двигател на автомобил или мотоциклет, дори когато батерията е напълно разредена. Може да се използва и за зареждане на мобилно оборудване и малко оборудване, като таблети или телефони, на места, където няма достъп до електрическата мрежа.

Използването на литиево-йонна батерия позволява на стартера да работи дори при температури на замръзване до -30 ℃. Капацитетът на батерията от 12000 mAh ви позволява да разчитате на 45 старта преди устройството да бъде напълно разредено. Пусков ток от 220 A с максимална стойност до 450 A е дори способен да пусне 3,5-литров бензинов двигател.

От полезните функции можем да отбележим наличието на BOOST режим, който позволява бързо зареждане на батерията с висок ток. Също така Fubag Drive 450 има редица предимства, които са:

 • оборудван с LED фенерче с три режима на работа;
 • леко тегло и размери;
 • наличието на удобен капак за съхранение;
 • няколко степени на защита.

Недостатъците включват малката дължина на проводниците.

Най-добрите стартери за автомобил с плъгини

Класическият стартер и зарядно е оборудване за обслужване на автомобилни акумулатори, включително стартиране на стартера, както и зареждане и възстановяване на батерията. Тези устройства са идеални за всички видове акумулаторни батерии и се отличават със своята надеждност и дълъг експлоатационен живот. Може да се използва за обслужване на батериите не само на леки превозни средства, но и на мотоциклети, пътнически автобуси и огромни трактори.

Основната му отличителна черта е липсата на вградена батерия. Следователно използването на такива устройства е възможно само ако е налична домакинската електрическа мрежа, например в гараж или в двора на частна къща.

За да не сбъркате с покупка, изборът на стартово устройство трябва да се извърши в съответствие със следните критерии:

 • индикатори за стартов ток, отговарящи на характеристиките на батерията;
 • най-удобната и лесна за използване функционалност;
 • наличието на функции, които могат да бъдат полезни в един или друг случай;
 • надежден производител, който е готов да поеме отговорност в случай на гаранционен случай.

За да опростите процеса на подбор за себе си, можете да вземете предвид преглед на най-популярните модели стартери днес.

Единственият недостатък на стартерите е необходимостта да се следи внимателно кой режим е включен, преди да го активирате. Факт е, че ако се използва неправилно, цялата електроника може да бъде изгорена, тъй като стартовият ток има достатъчно големи стойности, за които автомобилните системи не са проектирани.

1. Авиокомпания AJS-55-05

Авиокомпания AJS-55-05

Този стартер и зарядно е предназначен преди всичко за стартиране на двигател с вътрешно горене, когато батерията е напълно разредена. Но е подходящ както за автомобили, така и за мотоциклети и други превозни средства. Той се основава на оригинална верига, която осигурява стартов ток до 250А. Специален патентован метод за зареждане може да зареди дори напълно изтощена батерия за 2-3 часа. Други предимства на това устройство включват:

 • мощни кабели;
 • сравнително малки размери и тегло;
 • лекота на използване;
 • работни температури от -30 ℃ до + 40 ℃;
 • издръжливо тяло;
 • висока изходна мощност.

Недостатъкът може да се счита за амперметър за набиране, на който не винаги е възможно да се вземат предвид показаните стойности.

2. КАЛИБЕР РОМ-75I

КАЛИБЪР РОМ-75I

Този стартер и зарядно е напълно автоматичен. Той е в състояние да определи напрежението на батерията, свързана за зареждане и да определи степента на нейното зареждане в процеса си. Освен това е в състояние да стартира двигателя с вътрешно горене, когато батерията е напълно разредена, използвайки ток от 75А. Вграденият вентилатор ви позволява да не се притеснявате от прегряване на работните единици. Сензорният контрол прави използването на устройството много удобно и интуитивно.

Съдейки по отзивите на потребителите, това е добро стартиращо устройство, особено когато смятате, че може да зарежда както конвенционални оловно-киселинни батерии, така и гел-батерии, както и батерии, произведени по AGM технология, които изискват специални режими на зареждане, които не са налични при конвенционалните. устройства.
Недостатъкът е не винаги достатъчната дължина на захранващия кабел, която е 1,8 метра.

3. Fubag Студен старт 300/12

Fubag Студен старт 300/12

Този стартер е предназначен за ефективно зареждане и стартиране на батерии с капацитет до 300 Ah. Много добро допълнение към това е възможността за десулфуризация на батерията. Сред основните отличителни характеристики на устройството са следните:

 • наличието на отделение за съхранение на клипове и кабели;
 • леко тегло и компактен размер;
 • защита от обратна полярност и късо съединение;
 • може да се използва с различни видове батерии, например WET, GEL и AGM;
 • интелигентна програма за зареждане на батерията, състояща се от девет стъпки;
 • цифров дисплей на напрежение на батерията и замърсяващ ток.

Недостатъкът е, че капацитетът на батерията е ограничен до 300Ah.

4. ELITECH UPZ 50/180

ELITECH UPZ 50/180

Това стартово устройство придоби значителна популярност сред автомобилистите поради идеалната комбинация от цена и качество. ELITECH UPZ 50/180 е пригоден за използване при почти всякакви условия. Подходящ както за гараж, така и за домашно ползване. Този стартер-зарядно устройство може да зарежда мъртви батерии от различни превозни средства и дори промишлено оборудване. Няма да е излишно да стартирате двигателя, ако е необходимо. Диапазонът на работната температура е от -10⁰C до + 40⁰C. Включени са кабели и скоби.

Недостатъкът е сравнително малкият стартов ток от 180А.

5. PATRIOT BCT-50 Старт

PATRIOT BCT-50 Старт

Това устройство може да бъде наречено едно от най-добрите устройства за стартиране и зареждане по отношение на надеждността. Това се потвърждава от способността му да пуска двигатели при всяко време, дори когато навън е достатъчно студено. Той може също да зарежда батерии, направени по различни технологии, като AGM, GEL, WET, VRLA и други. Благодарение на своята универсалност, пусковият апарат е идеален както за професионална употреба, така и за домашна употреба. Може да стартира двигателя на мотоциклет, лек автомобил и дори автобус. Основните предимства са:

 • лекота на използване;
 • вграден амперметър;
 • защита срещу различни форсмажорни обстоятелства;
 • отлично охлаждане;
 • издръжливо тяло.

Недостатъците включват доста скромна конфигурация.

Кой стартер-зарядно е по-добре да закупите

Избирайки оптималното устройство, можете да използвате ТОП на най-добрите модели пускови установки или да изхождате от собствените си нужди. Ако планирате да го използвате главно като зарядно, тогава устройствата, захранвани от мрежата, ще бъдат най-добрият избор. Ако нямате собствен гараж, но има риск да не стартирате, тогава е по-добре да използвате преносимо устройство, което можете да зареждате предварително у дома.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони